Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 4 серпня 2020, 11:57

У Львові відмовились закривати фітнес-центри

Львів

У місті працюватимуть заклади фізичної культури і спорту, незважаючи на внесення Львова до помаранчевої зони.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Сьогодні міська комісія з питань ТЕБ і НС розглянула постанову уряду, згідно із якої місто внесли до помаранчевої карантинної зони, та вирішила не закривати заклади фізичної культури і спорту.

"У форматі помаранчевої зони Львів, фактично, функціонує уже близько останніх 5-6 місяців. Саме тому спортивні заклади, фітнес-центри, хостели продовжують у Львові працювати, натомість ми проаналізували всі ці вимоги, які були у державній постанові, і розуміємо, якщо в спортивному залі на 200 кв.м, 300 кв.м, чи 400 кв.м знаходиться дві-три людини, то ніякої небезпеки це не несе. Для великої кількості людей це робочі місця, це робота цілої індустрії, саме тому такі заклади із дотриманням усіх карантинних вимог продовжують працювати" – наголосив Андрій Москаленко.

Натомість, за його словами, комісія вирішила посилити обстеження ринків, торгових центрів, спортивні заклади і закладів громадського харчування. Такі перевірки будуть тримати до 8 серпня.

Також Москаленко пояснив, що у місті досі залишаються забороненими дитячі табори, планова госпіталізація в лікарнях, робота розважальних закладів у нічний час та нічні клуби, що є вимогами помаранчевої зони.

Нагадаємо, з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону залежно від рівня заповненості ліжок, кількості тестувань на 100 тисяч громадян, відсотка виявлення хворих і динаміки захворюваності. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. 

Додамо, з 14 липня обласна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення частково послабити карантинні заходи на Львівщині: дозволила відкрити дитячі садочки, а також продовжила час роботи закладів громадського харчування до 23:00 год.

Також з 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів, а з 17 липня у Львові запрацювали садочки. Крім цього, у місті дозволили проведення різноманітних заходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.