Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 14:13

На Львівщині з початку року працевлаштували 250 учасників АТО

Центр зайнятості

Станом на початок жовтня у області центри зайнятості із 630 безробітних учасників працевлаштували 250 осіб.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 жовтня цього року у обласному центрі зайнятості зареєстрували 630 безробітних з числа учасників антитерористичної операції (операції об’єднаних сил). Більшість із них (52,4%) – це кваліфіковані спеціалісти із дипломами вишів, третину (31,1%) склали колишні випускники професійно-технічної школи, а 16,5% військовослужбовців мали тільки початкову та середню освіту.

"Карантинні обмеження негативно позначилися вони й на процесі працевлаштування. Тим не менше, за дев’ять місяців, нам вдалося забезпечити роботою 247 учасників АТО (ООС), у тому числі 22 осіб з інвалідністю", – повідомив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

За його словами, всього із 2015 року центр зайнятост працевлаштував 2842 колишніх бійців, із них 238 започаткували свій бізнес.

У січні-вересні 57 учасників АТО задля підвищення рівня конкурентоспроможності проходили професійне навчання, ще 13 брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Загалом упродовж 9 місяців соціальними послугами служби зайнятості скористалися 1374 безробітних з числа військовослужбовців, котрі брали участь в АТО (ООС), у тому числі 204 особи з інвалідністю.

Нагадаємо, у серпні на Львівщині на 21% зросла кількість вільних вакансій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.