Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Середа, 11 листопада 2020, 12:21

У МОЗ повідомили про винятки із заборони на проведення планових операцій і госпіталізацій

медичний заклад у Львові

Степанов уточнив, які планові госпіталізації та операції проводитимуть в умовах Covid-19.

Про цн повідомляє Українська правда. 

Як заявив сьогодні під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, на час пандемії Covid-19 в Україні призупинили лише певні планові госпіталізації і операції.

За його словами, заборона не стосується тих послуг медичної допомоги, якщо їхнє відтермінування може нести загрозу здоров’ю або життю.

"Будь-яка операція, будь-яка госпіталізація, якщо відтермінування її може нести загрозу вашому здоров’ю або вашому життю, не може бути перенесена. Ви будете вчасно госпіталізовані, вчасно прооперовані, незважаючи на те, що це планові операції", – зазначив Максим Степанов.

Зокрема, перенесення не стосуватиметься таких операцій та госпіталізацій:

- надання медичної допомоги внаслідок ускладнення перебігу вагітності та пологів;

- надання мадичної допомоги вагітним, породілям, новонародженим;

- надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

- надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

- надання планової медичної допомоги закладами охорони здоров’я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

- проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізацій, якщо внаслідок їхнього перенесення чи відтермінування існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

Нагадаємо, з 9 листопада українські лікарні не проводять планові операції, а перейшли лише на лікування ургентних хворих та пацієнтів з коронавірусом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.