Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

Прес-реліз,   Понеділок, 7 грудня 2020, 17:30

Кількість безробітних у Львові з початку року зросла майже в два з половиною рази

Центр зайнятості

У міському центрі зайнятості з початку року зареєстрували 13017 безробітних.

Про це повідомляє Львівський міський центр зайнятості.

З початку 2020 року значно зріс рівень безробіття. У Львівському міському центрі зайнятості з початку року було зареєстровано 13017 безробітних осіб – це в 2,4 рази більше, ніж  у 2019 році. А щодо вакансій, то тут, беручи до уваги карантинні норми, їх кількість різко зменшилась.

Упродовж 11 місяців 2019 року в базі даних Львівського міського центру зайнятості  налічувалось 16346  пропозицій роботи проти 11 555 – за аналогічний період 2020.     

Запровадження карантину змінило загальну картину ринку праці міста. Більшою популярність у цей період користуються вакансії, що пов’язані з on-line – торгівля, доставка їжі, товарів і т.п. Надалі актуальними та затребуваними залишились робочі місця водіїв автотранспортних засобів з водійськими правами категорій С, Д, Е, водії трамвая та тролейбуса, швачки, електромонтери, комплектувальники, оператори call-центрів.

Під час карантиннних обмежень у звичному режимі залишаються працювати супермаркети, тому популярні вакансії касирів, продавців продовольчих товарів, менеджерів гуртової та роздрібної торгівлі, пакувальників, вантажників і т.п.

Нагальною є потреба у двірниках та прибиральниках. Таких працівників активно шукають не лише комунальні установи міста і ОСББ а й  супермаркети, ринки, автозаправні станції.

Ще одна галузь, яка залишається актуальною за будь-яких умов, а в період пандемії ще й більш затребувана – фармацевтична, відповідно залишається потреба у фармацевтах та провізорах.

За останні роки служба зайнятості продовжує розвиватися та активно впроваджує електронні сервіси з надання соціальних послуг як пошуковцям роботи, так і працедавцям. "Електронний кабінет безробітного", "Електронний кабінет роботодавця", "Електронна черга" – сучасні інформаційно-комунікаційні ресурси, які дозволяють оперативно реагувати на запити клієнтів і працедавців.

Днями до фахівців відділу взаємодії з роботодавцями та рекрутингу Львівського міського центру зайнятості звернулися представники Комунального некомерційного підприємства "4-а міська клінічна лікарня м. Львова" з інформацією про потребу в працівниках. На замовлення працедавця оперативно було організовано добір претендентів шляхом онлайн-співбесіди з використанням елементів рекрутингу.

Результат – вакансії укомплектували і установа отримала фахових спеціалістів: юристконсульта, економіста та столяра.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.