Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Громадські слухання бюджетної комісії

Четвер, 17 грудня 2020, 15:53

На Львівщині відбулось громадське обговорення проєкту обласного бюджету на 2021 рік

Громадські слухання бюджетної комісії

У Львівській обласній раді відбулись громадські слухання бюджетної комісії щодо проєкту обласного бюджету на 2021 рік.

Про це передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 17 грудня, відбулось громадське обговорення проєкту обласного бюджету на 2021 рік. Усі постійні комісії, розглянули та погодили проєкт обласного бюджету Львівської області на 2021 рік.

Голова бюджетної комісії Львівської обласної ради Володимир Квурт зазначив, зо у зв'язку з пандемією доходи значно скоротились, однак покладає надії закласти точки економічного зросту спільними зусиллями з Львівською облдержадміністрацією.

"На наступний рік суттєво будуть зменшені субвенції громадянам, ми можемо очікувати зростання цін на енергоносії, а отже це викликатиме у родинах багато проблем, що стосуватимуться і депутатів, і працівників місцевого самоврядування. Люди шукатимуть спосіб вижити. На фоні пандемії та локдауну, багато хто втратив робочі місця, і відповідно, доходи. Зубожіння населення може прийняти загрозливий вигляд, місцеві громади та їх бюджети мають бути готовими", – зазначив Володимир Квурт.

Згідно з підрахунками у департаменті фінансів Львівської облдержадміністрації, обсяг обласного бюджету у 2021 році сягатиме 5,1 млрд грн.

"Прийняття бюджету забезпечить збалансоване фінансування та функціонування всіх галузей економіки. Департамент фінансів спільно з усіма структурними підрозділами підготував на основі бюджетних запитів відповідні прогнозні показники. Наш основний фінансовий документ враховує всі зміни та тенденції державного бюджету на 2021 рік", – зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

За словами директора департаменту фінансів Олега Демківа, структуру доходів обласного бюджету на 2021 рік складуть: податки та збори – 61%, будівництво, реконструкція та ремонт доріг 17%, субвенція на підтримку медицини 4%, освітня субвенція 10%, додаткова дотація на освіту і медицину 7%.

"Рік закінчуємо із серйозним невиконанням дохідної частини. Обласний бюджет недоотримав 260 млн грн доходів, через це багато видатків було перепинили. Поставили собі завдання не створити великої кредиторської заборгованості. Докладаємо до цього максимум зусиль. Динаміка надходжень податків і платежів становить 14,3%.  Ми в цьому році очікуємо мобілізувати податків і зборів 57,6 млрд грн, понад 39 млрд підуть до державного бюджету. В результаті повернення трансферів 29 млрд грн становитимуть місцеві бюджети. В цьому році ми маємо 607 бюджетів, наступного року буде 81 бюджет", – наголосив Олег Демків.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко, що бюджет є реалістичним. Зазначив, що спільно з депутатським корпусом Львівської обласної ради співпрацюватимуть задля громади Дбвівської області.

"Децентралізація внесла свої корективи. Першочергові акценти мають бути розставлені на бюджетній сфері. Разом із депутатським корпусом маємо продовжити позитивні проєкт місцевого розвитку, що добре зарекомендували себе минулих років. Вважаю, що майбутній бюджет є цілком реалістичний до виконання. Командна робота із депутатами, експертним середовищем та фахівцями галузей покликана продемонструвати позитивні результати", – наголосив заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко.

Депутатам пропонуватимуть затвердити обласний бюджет з обсягом доходів у 5134, 6 млн грн і видатками обсягом 5134, 6 млн грн.

Нагадаємо, минулого тижня проєкт бюджету Львівщини на 2021 рік винесли на громадські слухання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.