Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Четвер, 14 січня 2021, 17:30

Серед іноземців на Львівщині найбільше працює мешканців Туреччини, Польщі та Індії

Львівщина

Минулоріч центр зайнятості видав 806 дозволів на роботу для іноземців, більшість з них обіймають керівні посади.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Впродовж минулого року центр зайнятості видав 806 дозволів на роботу для іноземців на території області, що на 80 більше, ніж у 2019 році. 75% дозволів видали підприємствам, установам та організаціям, що зареєстровані та функціонують у Львові.

"Найбільше торік дозволів на працевлаштування отримали громадяни Турецької Республіки (338), Республіки Польща (123), Індії (57), Російської Федерації (21), Азербайджанської Республіки (17), Білорусії (15)", – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, здебільшого праця іноземців застосовується у таких галузях економіки як виробнича діяльність – 30%, будівництво – 20%, сільське господарство та ІТ-індустрія по 15%, торгівля – 10%, сфера обслуговування та надання послуг – 5%, інші галузі – 5%.

Наприкінці 2020 року понад 400 працедавців Львівщини використовували працю іноземців.

Половина тих, хто отримав дозвіл на працю, обіймають керівні посади та відносяться до категорії "засновники та/або учасники, а також бенефіціари (контролери) юридичної особи, створеної в Україні". Ще 30% становлять кваліфіковані спеціалісти, а 20% – відряджені та наймані працівники.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.