Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дороги Львівщини

Четвер, 28 січня 2021, 11:32

Козицький викупив землю на Кам'янка-Бузьщині для будівництва об'їзної дороги Львова

дороги Львівщини

Львівська ОДА викупила у власників 16 земельних ділянок, передбачених для будівництва північної об'їзної дороги Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Для будівництва північної об’їзної Львова у власників викупили 16 із 52 запланованих земельних ділянок на території Жовківського, Кам’янка-Бузького та Яворівського району.

"На сьогодні усі ділянки викупили на території Кам’янка-Бузького району, щодо двох інших доручив головам РДА посилити роботу та до кінця лютого укласти усі договори" – зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Нагадаємо, північну об’їзну зведуть, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Ще у листопаді 2020 року Кабінет міністрів передбачив 16 млн грн, щоб викупити ці землі у для будівництва північної об'їзної дороги Львова. А у грудні того ж року у Львівській ОДА затвердили розміри викупної ціни цих ділянок.

Будівництво північної об’їзної Львова планують розпочати у 2021 році. Усі роботи фінансуватимуть із кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, який виділив Україні на дороги 450 млн євро кредитних коштів і які Верховна Рада схвалила ще в кінці серпня 2020 року. 

Рішення про залучення кредиту від ЄБРР уряд ухвалив на початку листопада 2019 року. Тоді на будівництво 23 кілометрів дороги передбачили 80 млн євро і вона мала мати чотири смуги руху.

Додамо, у квітні цього року голова Львівської ОДА Максим Козицький розпорядився викупити у власників приватні землі для будівництва північної об'їзної дороги Львова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.