Львівська спілка журналістів підтримала санкції проти Козака та його телеканалів

Четвер, 4 лютого 2021, 17:43

Члени НСЖУ Львівщини підтримали рішення РНБО про застосування санкцій проти Тараса Козака і телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik.

Про це повідомляє Львівська спілка журналістів на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівська обласна організація Національної спілки журналістів України зробили заяву, у якій наголосила, що повністю підтримує рішення Ради національної безпеки та оборони України про накладення санкцій проти народного депутата з Львівщини від партії "Опозиційна платформа – За життя" Тараса Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik.

"Повністю підтримуємо державницьке рішення РНБО, указ президента про накладення санкцій на власників та телеканали,які безсоромно брешуть на українську дійсність, її миролюбну політику, закликають щогодини здаватись, іти під крило Росії. НСЖУ не надавала повноважень голові спілки висловлюватися щодо підтримки заблокованих рішенням РНБО України каналів кума Путіна Віктора Медведчука.

Зазначені медіа-ресурси не дотримуються журналістських стандартів і давно перетворилися в інформаційних солдатів Кремля. Пропаганда і журналістика-це різні речі. В умовах війни з Росією усі заходи для забезпечення територіальної цілісності та безпеки держави є допустимі. Тим більше ті, які прийняті в рамках чинного законодавства, що захищає суверенітет нашої держави" – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 2 лютого цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik через розслідування спецслужб України, яке встановило, що Козак з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

Станом на сьогодні ці телеканали припинили своє мовлення.

Додамо, Тарас Козак у 2018 році придбав телеканал 112 Україна й став власником телеканалу NewsOne, а у червні 2019 року він купив ще й інформаційний телеканал Zik. Усі канали увійшли до новоствореного медіахолдингу "Новини".

Наприкінці травня 2020 року комісія Верховної Ради надала звіт щодо придбання нардепом телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZiK, а у грудні 2020 року Нацрада з телерадіомовлення оголосила попередження телеканалу Zik через за порушення постанов Верховної Ради.

Мітки: NewsOne, ZIK, ЗМІ, нардепи із львівщини, новини львова, НСЖУ, рнбо, санкції, Тарас Козак