Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вул. Шевченка

Середа, 28 квітня 2021, 13:17

Онур за майже 190 мільйонів відремонтує ще одну частину вулиці Шевченка

вул. Шевченка

Львівська міськрада замовила реконструкцію нової частини вул. Шевченка за 186 млн грн у фірми "Онур", яка минулоріч ремонтувала відрізок від вул. Залізничної до вул. Левандівської.

Львівське комунальне підприємство "Львівавтодор" провело закупівлю у системі ProZorro на реконструкцію вул. Т.Шевченка, від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартував 14 квітня, участь у ньому взяли ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" та ПрАТ "Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1", які запропонували відремонтувати дорогу за 186 599 300 грн і 188 500 000 грн відповідно. Переможцем обрали ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл", а початкова закупівлі становила 194 273 190 грн.

Як вказано у закупівлі, реконструкцію вулиці здійснять на відрізку від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Тут облаштують тротуари, велодоріжки, здійснять реконструкцію контактної мережі й дренаж, організують дорожній рух – встановлять дорожні знаки і світлофор, облаштують мережу дощової каналізації, встановлять смітники й висадять 10 нових дерев.

Усі роботи оплачуються за кошти місцевого бюджету Львова.

За даними порталу YouControl, фірма "Онур Конструкціон Інтернешнл" зареєстрована з 2004 року у Києві, займається будівництвом доріг і автострад. Її власниками є громадяни Туреччини Онур та Іхcан Ченінджевізи й львів'янин Олег Фаріон. Розмір статутного капіталу підприємства становить 2 165 870,86 грн. 

Олег Фаріон є керівником двох турецьких будфірм: ТОВ "Емт Ерімтан Мюшавірлік Тааххют Тіджарет А. Ш." (зареєстрована у Львові в 2017 році) та ТОВ "Європавер Україна" (зареєстрована у Львові в жовтні 2019 року). Також він керує ПП "Глорія" (смт. Брюховичі), що займається обслуговуванням напоями, та належить мешканці Брюхович Олені Караахметоглу.

Компанія "Онур" є підрядником багатьох ремонтних робіт із будівництва доріг на Львівщині. З січня 2020 року вона розпочала капітальний ремонт вул. Шевченка на відрізку від вул. Залізничної до вул. Левандівської. Вартість робіт склала 89,6 млн грн

Як повідомляли Варіанти раніше, вздовж усієї вулиці Шевченка замість бруківки зроблять асфальтне покриття, змінять кількість смуг, дозволять двосторонній рух приватних авто, облаштують "розумні" світлофори, а також планують облаштувати кільце на перетині з вул. Левандівською.

Також планують облаштувати спільні трамвайно-автобусні зупинки з висотою платформи не більше 250 мм та електронними табло для інформування про прогнозований час прибуття транспорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.