Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Жовківський район

П'ятниця, 30 квітня 2021, 12:10

Для будівництва об'їзної дороги Львова Козицький за 150 тисяч викупить землі на Жовківщині

Жовківський район

Львівська ОДА викупить за 150 тисяч гривень дві ділянки на Жовківщині, передбачені для будівництва північної об'їзної дороги Львова.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького №312/0/5-21 від 26 квітня 2021 року.

Максим Козицький затвердив розміри викупної ціни земельних ділянок у Жовківському районі, де мають збудувати північну об'їзну дорогу Львова.

"Затвердити розміри викупної ціни земельних ділянок, що розташовані на території Жовківського району, які перебувають у власності фізичних осіб та підлягають викупу для суспільних потреб з метою реалізації проєкта "Будівництво північної ділянки об'їзної автомобільної дороги м. Львів, Львівська область" – йдеться у розпорядженні.

Викупити планують дві земельні ділянки у селі Завадів, загальною площею 0,0944 га і 0,0022 га. На викуп цих земельних ділянок Козицький передбачив 150 600 грн. 

Станом на середину квітня цього року Львівська ОДА викупила у власників 41 земельну ділянку, передбачену для будівництва північної об'їзної дороги Львова, із 52 запланованих.

Нагадаємо, північну об’їзну зведуть, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Ще у листопаді 2020 року Кабінет міністрів передбачив 16 млн грн, щоб викупити ці землі для будівництва північної об'їзної дороги Львова. А у грудні того ж року у Львівській ОДА затвердили розміри викупної ціни ділянок.

Будівництво північної об’їзної Львова планують розпочати у 2021 році. Усі роботи фінансуватимуть із кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, який виділив Україні на дороги 450 млн євро кредитних коштів і які Верховна Рада схвалила ще в кінці серпня 2020 року. 

Рішення про залучення кредиту від ЄБРР уряд ухвалив на початку листопада 2019 року. Тоді на будівництво 23 кілометрів дороги передбачили 80 млн євро і вона мала мати чотири смуги руху.

Додамо, у квітні 2020 року голова Львівської ОДА Максим Козицький розпорядився викупити у власників приватні землі для будівництва північної об'їзної дороги Львова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.