Для будівництва об'їзної дороги Львова Козицький за 150 тисяч викупить землі на Жовківщині

П'ятниця, 30 квітня 2021, 12:10

Львівська ОДА викупить за 150 тисяч гривень дві ділянки на Жовківщині, передбачені для будівництва північної об'їзної дороги Львова.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького №312/0/5-21 від 26 квітня 2021 року.

Максим Козицький затвердив розміри викупної ціни земельних ділянок у Жовківському районі, де мають збудувати північну об'їзну дорогу Львова.

"Затвердити розміри викупної ціни земельних ділянок, що розташовані на території Жовківського району, які перебувають у власності фізичних осіб та підлягають викупу для суспільних потреб з метою реалізації проєкта "Будівництво північної ділянки об'їзної автомобільної дороги м. Львів, Львівська область" – йдеться у розпорядженні.

Викупити планують дві земельні ділянки у селі Завадів, загальною площею 0,0944 га і 0,0022 га. На викуп цих земельних ділянок Козицький передбачив 150 600 грн. 

Станом на середину квітня цього року Львівська ОДА викупила у власників 41 земельну ділянку, передбачену для будівництва північної об'їзної дороги Львова, із 52 запланованих.

Нагадаємо, північну об’їзну зведуть, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Ще у листопаді 2020 року Кабінет міністрів передбачив 16 млн грн, щоб викупити ці землі для будівництва північної об'їзної дороги Львова. А у грудні того ж року у Львівській ОДА затвердили розміри викупної ціни ділянок.

Будівництво північної об’їзної Львова планують розпочати у 2021 році. Усі роботи фінансуватимуть із кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, який виділив Україні на дороги 450 млн євро кредитних коштів і які Верховна Рада схвалила ще в кінці серпня 2020 року. 

Рішення про залучення кредиту від ЄБРР уряд ухвалив на початку листопада 2019 року. Тоді на будівництво 23 кілометрів дороги передбачили 80 млн євро і вона мала мати чотири смуги руху.

Додамо, у квітні 2020 року голова Львівської ОДА Максим Козицький розпорядився викупити у власників приватні землі для будівництва північної об'їзної дороги Львова. 

Мітки: будівництво доріг, дороги львівщини, Жовківський район, земельні ділянки, Максим Козицький, новини львова, об'їзна дорога Львова, розпорядження