Порошенко профінансував новий гуртожиток УКУ

Середа, 12 травня 2021, 11:16

Український католицький університет отримав від Петра Порошенка 100 тисяч доларів на будівництво нового колегіуму для студентів.

Про це повідомляє Український католицький університет на своїй сторінці у Фейсбуці.

Український католицький університет отримав від п’ятого президента України Петра Порошенка 100 тисяч доларів на будівництво нового колегіуму, який планують відкрити 26 червня.

"Новий Колегіум УКУ – це масштабний формаційний простір для студентів, працівників та гостей нашого університету. Будинок спроєктований за моделлю living learning community – спільноти, що живе і навчається разом" – йдеться у повідомленні.

Колегіум розрахований на 262 студентів з різних регіонів України.

"Усе це стало можливим без жодного фінансування від держави. Університет існує завдяки благодійним внескам людей з усього світу – кошти, отримані від жертводавців, становлять 56% операційного бюджету і 100% бюджету на будівництво. За роки існування УКУ підтримали близько 20 000 благодійників" – додали в УКУ.

Нагадаємо, у 2018 року виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив УКУ звести студентський гуртожиток на вул. Стрийській, 29 у Львові. Зазначимо, що Український католицький університет перший гуртожиток спорудив на вулиці Козельницький. Його відкрили влітку 2012 року.

Також у квітні цього року УКУ дозволили облаштувати паркінг на вул. Луганська – вул. Козельницька на 42 місця.

Мітки: гуртожиток, новини львова, Петро Порошенко, Український католицкьий університет, УКУ