Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дитячий садочок

Середа, 22 вересня 2021, 16:23

В Україні дозволили садочкам та початковим школам працювати під час карантину

дитячий садочок

Уряд дозволив очний режим навчання у дитячих садочках та молодших класах шкіл, не залежно від введеної зони карантину.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Сьогодні, 22 вересня, на своєму засіданні Кабінет міністрів вніс зміни до постанови про карантинні обмеження згідно із якими зберігається очний режим навчання в дошкільних закладах та 1-4 класах закладів загальної середньої освіти при будь-якому рівні карантинних обмежень.

"Маленькі діти мають бути максимально залучені в освітній процес, для цього  їм треба займатись із викладачами офлайн, тобто відвідувати навчальний заклад. Ми пом’якшуємо вимоги до карантинних обмежень та дозволяємо дитячим садочкам та початковій школі працювати незалежно від рівня епіднебепеки. При цьому ми закликаємо викладачів зробити свідомий вибір та вакцинуватися від Covid-19. Адже якщо в закладі розпочнеться спалах – заклад буде закритий" – наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

За його словами, дитячі садочки та початкові школи зможуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм.

У "жовтій" зоні навчання продовжуватиметься в усіх освітніх закладах, проте в тих, де менше 80% працівників отримали принаймні одну дозу – в дистанційному режимі для 5-11 класів. У "червоній" зоні – навчання в очному форматі продовжуватиметься при повній вакцинації 100% працівників освітнього закладу.

Нагадаємо, з 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки.

Раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки, натомість в Україні з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Крім цього, МОЗ планує запровадити в Україні обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для певних професій.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.