Няньо Козицького придбав Дашавський заводик для Попелюшки

П'ятниця, 24 вересня 2021, 17:40

Фонд держмайна продав Дашавський завод композиційних матеріалів на Стрийщині фірмі батька голови Львівської ОДА Макcима Козицького.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях продало у системі ProZorro майно Дашавського заводу композиційних матеріалів, що знаходиться у смт. Дашава Стрийського району.

Аукціон відбувся 24 вересня, участь у ньому взяла лише одна компанія –ТзОВ "Гео-Надра-Інвест", яка запропонувала за цей комплекс 36 375 000 грн. Її й визнали переможцем торгів.

Зазначимо, початкова вартість закупівлі становила 33 064 306,74 грн.

Основним видом діяльності Дашавського заводу композиційних матеріалів є виробництво неметалевих мінеральних виробів. Станом на 30 червня цього року на підприємстві працювало 33 людей та існувала заборгованість із заробітної плати на 296 тисяч гривень.

Основна продукція заводу:

- асфальтно-смолистий пом'якшувач для шинної та гумово-технічної промисловості;

- мастика бітумно-гумова для ізоляції нафтопроводів і газопроводів;

- послуги з водопостачання та водовідведення для потреб населення с. Загірне та смт. Дашава Стрийського району.

У майно заводу, крім нежитлових приміщень, входять також вантажівки, спеціальна техніка та дві земельні ділянки: на 40,81 га у селі Загірне на Стрийщині (цільове призначення ділянки – виробничі потреби); на 1,792 га у селі Гребенів на Сколівщині (цільове призначення ділянки – організація відпочинку).

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Гео-Надра-Інвест" зареєстроване з 2017 року у Львові, займається добуванням природного газу. Власником фірми є Зіновій Козицький, батько голови Львівської ОДА Макима Козицького.

Зіновій Козицький пов'язаний із 51 компанією Львівщини та власник групи компаній "Західнадрасервіс" (Івано-Франківська область), більшість із яких працюють у галузі зеленої енергетики. Крім цього, він вже володіє самбірським ТРО "Телефакт" та цьогоріч створив у Львові нове інформаційне агентство.

Козицький опинився на 40 позиції у рейтингу топ-100 найбагатших українців у 2021 року. Статки Козицького оцінили у 297 млн дол.

Додамо, раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких", енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких" та велосипедні, аграрні й медійні апетити родини Козицьких в Україні у статті "Няньо та куплена коза-дереза".

Мітки: ProZorrо, Завод, закупівлі, Зіновій Козицький, новини львова, приватизація, Фонд держмайна України, фото