Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Понеділок, 27 вересня 2021, 12:16

Працівники, які мають протипоказання до вакцинації, можуть перейти на дистанційний режим роботи

карантин у Львові

Роботодавець має запропонувати особі, яка має протипоказання до вакцинації, альтернативні варіанти роботи у "жовтій" або "червоній" зоні.

Про це повідомило РБК-Україна.

Карантин можуть змінити для українців, які мають протипоказання до вакцинації.

Як повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін, роботодавець має запропонувати особі, яка має протипоказання до вакцинації, альтернативні варіанти роботи на період дії "жовтого" або "червоного" рівнів епіднебезпеки.

За словами Кузіна, якщо фахівець державної структури, установи чи підприємства не може фізично виходити на роботу при посиленні обмежень, йому може бути запропоновано виконання інших обов'язків.

Також така особа може перейти на дистанційний режим роботи чи виконувати інші, допоміжні, підсобні функції.

"Альтернативою для такої особи є також проведення регулярного тестування і деякі роботодавці навіть таке вводять. Це по суті буде відповідальність і рішення керівника того бізнесу чи структури, де така особа знаходиться" − повідомив Ігор Кузін.

Нагадаємо, Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області можуть перейти до "червоного" рівня епіднебезпеки протягом двох-трьох тижнів.

Додамо, 23 вересня, по всій території України запровадили "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу, який встановила ще 21 вересня на своєму засіданні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

А 13 вересня Кабінет міністрів змінив правила для карантинних обмежень. У разі посилення карантину заклади з повністю вакцинованими колективами зможуть продовжувати працювати офлайн.

Карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.