Електронний лікарняний запрацює з жовтня

Середа, 29 вересня 2021, 13:22

З 1 жовтня оформлення усіх лікарняних буде відбуватись винятково з внесенням даних до електронної системи охорони здоров’я.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров‘я нації Михайло Радуцький у своєму Телеграм-каналі.

З 1 жовтня оформлення усіх лікарняних буде відбуватись винятково з внесенням даних до електронної системи охорони здоров’я.

"Впровадження е-лікарняних дозволить більш ефективно боротися з корупцію. Електронна система дозволяє перевірити, скільки та кому той чи інший лікар листів непрацездатності. Адже кожен документ має бути затверджений власним електронним підписом медпрацівника" − повідомив Михайло Радуцький.

Зазначимо, система е-лікарняних запрацювала з червня. А станом на понеділок, 27 вересня, 137 тис. медичних працівників пройшли онлайн навчання, 2,9 тис. медзакладів вже оформлюють е-лікарняні, з початку роботи системи створено майже 1 млн медичних висновків про непрацездатність. Наразі лише 100 лікарень не змогли налаштувати роботу в електронній системі. 

Нагадаємо, в Україні перенесли повний перехід на електронні лікарняні з 1 вересня на 1 жовтня, щоб дати можливість лікарям та роботодавцям більш детально ознайомитись з новою системою.

Спочатку електронні лікарняні планували запровадити ще у 2019 році, однак потім їхній запуск перенесли на квітень 2020 року, а у листопаді минулого року запуск електронного лікарняного перенесли на 2021 рік.

Система електронних лікарняних листів мала бути другим етапом медичної реформи, яка розпочалася 30 січня 2018 року.

Мітки: електронні візи, комітети ВРУ, медична реформа, медичні заклади львова, Міністерство охорони здоров'я, новини львова