Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Малехів

google.com.ua

Понеділок, 11 жовтня 2021, 15:10

Суд розгляне позов про скасування результатів місцевих виборів щодо Малехова

Малехів

Окружний адмінсуд Києва може скасувати постанову ЦВК, на підставі якої провели місцеві вибори у Львівській МТГ, в частині Малехова.

Про це йдеться в ухвалі Окружного адміністративного суду Києва від 4 жовтня про відкриття провадження у справі.

У середу, 3 листопада, Окружний адміністративний суд міста Києва проведе судове засідання у справі, в якій можуть визнати протиправною та скасувати постанову, на підставі якої провели місцеві вибори у Львівській МТГ.

Відповідно до документа, позивач просить визнати протиправною та скасувати постанову Центральної виборчої комісії №160 від 8 серпня 2020 року "Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад, територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року" в частині Малехівської територіальної громади.

Також позивач просить визнати протиправною та скасувати ухвали Львівської міської ради від 29 грудня 2020 року №6 "Про функціонування Львівської міської територіальної громади" та №7 "Про припинення місцевих рад шляхом приєднання до Львівської міської ради" в частині Малехівської сільської ради.

Позивач просить відмінити державну реєстрацію припинення Малехівської сільської ради та зобов'язати Львівську міську раду повернути Малехівській територіальній громаді усе, що передбачено передавальним актом Малехівської сільської ради.

Нагадаємо, у липні апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, який скасував рішення уряду про внесення Малехівської громади до складу Львівської ОТГ.    

Зазначимо, в березні Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження Кабінету міністрів щодо включення села Малехів Жовківського району до складу Львівської ОТГ. Тоді суд частково задовільнив позов Малехівської сільради, зокрема, визнав протиправними дії Львівської ОДА під час формування перспективного плану Львівської області, скасував розпорядження уряду щодо включення Малехова до Львова.

Малехівська сільрада з літа минулого року судиться щодо включення до складу Львівської ОТГ. Зокрема, 8-й апеляційний адміністративний суд 12 червня 2020 року визнав протиправною бездіяльність Львівської ОДА щодо врахування інтересів Малехівської сільради та постановив виключити громаду зі складу Львівської ОТГ.

Додамо, 10 червня минулого року уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА ще 27 травня, який передбачає створення Львівської ОТГ у форматі "великого Львова" й який, як вважають експерти, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

А ще на початку квітня того ж року Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини. Протестуючи проти цього рішення, представники приміських громад Львова, яких мали об'єднати зі Львовом, заявили, що звертатимуться у Раду Європи.

На території Львівської області створили 73 об'єднаних територіальних громад разом із Львівською ОТГ. Також уряд затвердив 7 нових районів на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.