Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Штрафи в школі

Понеділок, 25 жовтня 2021, 12:24

Директорку гімназії святої Софії суд оштрафував через невакцинованих вчителів

Штрафи в школі

У Львові суд оштрафував директорку гімназії на 34 тисячі гривень через невакцинованих вчителів.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі  судових рішень від 23 жовтня 2021 року.

Суддя Галицького районного суду міста Львова Радченко В. Є. притягнув до адміністративної відповідальності керівницю гімназії за те, що навчальний заклад викладав офлайн без обов’язкової вакцинації 80 % працівників. Директорку оштрафували на 34 тисячі гривень.

Як йдеться з матеріалів розгляду, будучи директором ПНВК школи-гімназії Св.Софії директор допустила порушення карантинних вимог передбачених п/п 151 п.3 постанови КМУ №1236 від 09.12.2020 року, оскільки допустила навчальний процес (викладання офлайн) без обов`язкової вакцинації 80% працівників.

Жінка, яка притягається до адміністративної відповідальності в судове засідання не прибула, про причини неявки суд не повідомила, хоча про місце, дату та час судового засідання повідомлялась телефонограмою.

Керівницю школи-гімназії,  яка розташована на вулиці Вічевій, 2 визнали винним в порушенні карантинних вимог.

Суд присудив їй виплатити 34 тисяч штрафу. Окрім того, директорка повинна сплатити на користь держави судовий збір у розмірі 454 (чотириста п`ятдесят чотири) гривні.

Зазначається, що постанова може бути оскаржена у Львівському апеляційному суді протягом десяти днів з дня її постанови і набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Нагадаємо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки, а з 18 жовтня у Львові посилили карантин: у школах запровадили канікули, а ринкам, ТРЦ та ресторанам дозволили працювати лише за наявності вакцинованих працівників.

Раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки, натомість в Україні з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.