Зміст статті

25 жовтня 2021

Вперед, назад на дерева

Громадський діяч Юрій Кужелюк про актуальні події тижня в Україні.

Згідно з теорією еволюції людина походить від мавпи. Тобто наші далекі родичі почали ходити на двох ногах, здогадалися використати палицю, як інструмент, навчилися добувати вогонь, і так далі аж до сучасних гаджетів.

Розвивалася наука, здобувалися нові знання, відьом перестали топити і спалювати, люди побороли страшні хвороби, досліджуємо далекий космос. Але щоб це все сталося, нам колись давно довелося злізти з дерев. Відповідно,  ми втратили хвіст, оскільки вже не потрібно було чіплятися за ліани. Все, здавалося, вкладається в цю теорію, оскільки розвиток йшов плавно та добре аж до 21 століття, а точніше до пандемії коронавірусу.

І ось тут почалося те, чого ніхто не очікував, в еволюції настав збій, якщо не розворот назад до дерев. Особливо це виявляється у нашій рідній державі. Слухаєш та дивишся на поведінку наших земляків і волосся стає дибки. Здається, що потрапив в Середньовіччя. Раннє Середньовіччя.

Що робить кожна жива істота перед загрозою? Шукає захисту. Що робить наш, з дозволу сказати, гомо, але не дуже сапієнс? Демонстративно шукає собі погибелі. Вакцинуватися? Не буду! Чому? Не хочу, не вірю, це все неправда, змова, масони, Сорос, Конституція. Одним словом не хочу і все. Нє, бо нє. І взагалі я боюся, бо це небезпечно. Пити підроблену горілку не боюся, їздити на авто під кайфом з шаленою швидкістю не боюся, їсти невідому їжу не боюся, наркотиків не боюся, пектися на пляжі, ризикуючи заробити рак шкіри не боюся, а тут розібрав страх.

Ще півтора року тому перекривав дороги, бігав з шинами та замовляв молитви, щоб не пустити сотню здорових людей на карантин, а тут уже вакцинуватися не буду, маски носити не буду, а сертифікат про вакцинацію собі куплю. Тому що нас чипують через вакцину і не хто-небудь, а Білл Гейтс з Соросом.Так хочеться сказати – імбециле, ти хоч знаєш що таке чіп?

Це електронний пристрій до якого приєднані проводи, якими надходить сигнал, обробляється і передається далі. Чіп твердий, його можна помацати пальцем. Відкрий свій айфон та побачиш його. Ніхто і ніколи не бачив рідкого чіпа, його не існує. А управляти цим чіпом, звичайно, будуть за допомогою 5G. Імбіциле, а ти знаєш чим відрізняється 5G, передавачі якого ти палиш, і 4G, який постійно ввімкнений у тебе в смартфоні? Несна частота сигналу і смугою пропускання. Все. Вежі з 5G за кілометр від тебе боїшся, а триндіти годинами, тримаючи мобільник біля вуха та піддаючи мозок випромінюванням від телефонного передавача, ні? Це нормас?

І всі докази, заклики лікарів, вся інформація про страждання хворих, кількість смертей, а також те, що хворіють переважно невакциновані не беруть. Доходить, лише коли вставляють трубку в горло, тому що немає вже чим дихати. А скільки розвелося захисників Конституції. Мені вона дає право. Дає, але до того моменту, коли не порушує чиєсь. Якщо ти в щось не віриш, то поважай віру інших. Не хочеш вакцинуватися, носити маску, дотримуватися дистанції  сиди в хаті, нікуди не ходи, не пускай дітей в школу і все, немає проблем. І лікуйся, якщо захворів, власним коштом.

А який вереск знявся щодо обов'язкової вакцинації? Конституція, права людини, насильство, петиції тощо. Проте от читаю нещодавно, що рівень вакцинації педагогів в Україні перевищив 85%. Стільки ж і як в Європі. А чому? Тому що пояснили, ви маєте право не вакцинуватися, але сидіть дома і платити вам за це ніхто не буде. Тупі принципи – власним коштом. Результат швидкий та очевидний. Добре слово з пістолетом важить значно більше, ніж просто добре слово.

Можна, звичайно, нарікати на владу. Це правда, що вона провалила багато чого, згадаймо лише міністра Степанова. Але ж кожен і сам повинен думати, всі ж закінчували школу та вчили фізику й біологію. Не можна читати в інтернеті всі бздури та вірити у них, особливо в стані інформаційної війни, що зараз триває. Про здоров'я своє, дітей, батьків кожен повинен потурбуватися сам і користуватися науковими, підкреслюю ще раз, науковими даними, а не чутками, міфами, казаннями московських попів та іншими божевільними ідеями про чипування рідкою вакциною, світову змову та тому подібною чортівнею.

За останній тиждень, за даними Інституту Гопкінса, від ковіду помер кожен семидесятитисячний британець, трьохсоттисячний француз, стосемидесятитисячний німець, стодесятитисячний поляк і кожен (увага!) одинадцятитисячний українець. У нас смертність у 10-30 раз більша! І помирають скрізь переважно невакциновані мудрагелі. Здавалося, що цей жах повинен привести до тями. Ага, чекайте. Тут ми не боїмося. Нам страшне чипування.

І спостерігаючи за тим, що відбувається, отримуєш відповідь на запитання, яке задавав наш найвеличніший президент – чому ми не в Євросоюзі та НАТО. Тому, що в Євросоюзі вакцинованих 80-90 відсотків, а антивакцинаторів 10-15 процентів. У нас же все навпаки. Повністю вакцинованих 15%, а тих, хто вірить у світову змову Сороса з Гейтсом – 80%. От і вся різниця. І поки у нас, як казав професор Преображенський, не закінчиться головах розруха, ми будемо не в Європі, а в іншому місці. Якщо доживемо звичайно.

Ось тому й слід задуматися над тим, чи не рушили ми назад на дерева. А у декого, можливо, вже й хвіст почав проростати, щоб за ліани чіплятися. Тому що там так зручно, ніхто ні до чого не заставляє. Принаймні один зелений депутат з Львівщини вже точно на цьому шляху. Та чи треба нам всім туди? Усі наші хвостаті предки не мали гаджетів, а ми ж без них ніяк. Ліана антени не замінить. Можливо, що варто повертатися до парадигми цивілізації?

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.