Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Вівторок, 26 жовтня 2021, 14:35

Найближчим часом Львівщина увійде в червону зону

карантин у Львові

На найближчому засіданні державної комісії ТЕБ і НС приймуть рішення про переведення Львівської області в "червону" карантинну зону.

Про це повідомила Українська правда.

Сьогодні, 26 жовтня, міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко під час брифінгу повідомив, що незабаром у "червоній" зоні епідемічної небезпеки буде вже 13 областей України, зокрема до "червоного" рівня віднесуть Житомирську, Луганську, Львівську, Хмельницьку й Чернігівську області. 

"Сьогодні у Рівненській та Миколаївській областях введено червоний рівень епідемічної небезпеки. 

На найближчому засіданні державної комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій буде прийнято рішення про переведення в "червоний" рівень ще п'яти областей: Житомирської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської.

Також червоний рівень залишається на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Одеської, Сумської та Херсонської областей. Загалом це вже буде 13 областей у червоному рівні епідемічної небезпеки" − повідомив Віктор Ляшко.

Також Ляшко нагадав, що середній час перебування регіону у "червоній зоні" під час весняної хвилі був 37 днів. За словами міністра, наразі ситуація з кількістю госпіталізованих набирає загрозливих обертів. 

У деяких областях показник заповненості ліжок, які дозволяють проводити кисневу терапію, досягає вже 80%. Йдеться про Донецьку й Запорізьку області. Загалом по країні показник завантаженості ліжок із киснем, призначених для хворих на Covid-19, складає 66%. 

Нагадаємо, за умов введення червоної зони у Львові діятимуть ті самі правила, що встановили попередньо з 1 листопада.

Карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки, а з 18 жовтня у Львові посилили карантин: у школах запровадили канікули, а ринкам, ТРЦ та ресторанам дозволили працювати лише за наявності вакцинованих працівників.

Раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки, натомість в Україні з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.