Шахтарі Львівщини перекрили дорогу та влаштували акції протесту через борги із зарплати

Середа, 8 грудня 2021, 12:59

Працівники п'яти шахт "Львіввугілля" організували акції протесту через велику заборгованість із заробітної плати.  

Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook. 

Сьогодні, 8 грудня, працівники п'яти шахт ДП "Львіввугілля" – "Степова", "Великомостівська", "Межирічанська", "Червоноградська" та "Лісова" – оголосили про акцію протесту через заборгованість із заробітної плати.

Зокрема, гірники першої зміни шахт "Степова", "Великомостівська", "Межирічанська", "Червоноградська" відмовилися спускатись під землю, а працівники шахти "Лісова" перекрили  дорогу у селі Сілець на Львівщині. 

Також частина шахтарів влаштували мітинг на центральній площі Червонограда, а ще частина гірників пікетують будівлю "Львіввугілля" у Сокалі.

"Вже понад добу на знак протесту залишаються під землею 38 гірників "Червоноградської". Люди відмовляються виїжджати на поверхню, доки з ними не розрахуються по зарплатних боргах" – наголосив Волинець.

За його словами, зарплатний борг перед працівниками ДП "Львіввугілля" тягнеться з липня та станом на 7 грудня цього року сягає 376,27 млн грн.

Нагадаємо, у серпні жінки львівських шахтарів з дітьми вийшли на акцію протесту через велику заборгованість із заробітної плати. Тоді гірникам заборгували 292 млн грн заробітної плати.

Натомість у середині серпня шахтарям "Львіввугілля" розпочали виплачувати заборгованість за квітень-червень цього року.

Мітки: акція протесту, ДП «Львіввугілля», Львіввугілля, новини львова, шахтарі Львівщини