Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Середа, 23 лютого 2022, 16:23

Поліція Львівщини зможе оглядати автомобілі у зв'язку з запровадженням надзвичайного стану

львівська поліція

Під час надзвичайного стану в Україні працівники правоохоронних органів мають право перевіряти документи в мешканців та оглядати автомобілі.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Сьогодні, 23 лютого, під час брифінгу керівник ГУ Нацполіції Львівщини Олександр Шляховський повідомив, що під час надзвичайного стану в Україні працівники правоохоронних органів мають право перевіряти документи в мешканців. Також поліція може оглядати автомобілі на предмет перевезення заборонених речей, зброї тощо.

"В умовах введення надзвичайного стану на території органи Нацполіції переведені в посилений порядок несення служби та взаємодії зі штабом зони територіальної оборони, який очолює голова ЛОДА Максим Козицький. Ми працюємо для створення безпечного середовища в області. Якщо мешканці мають запитання або якісь є незрозумілі ситуації, то телефонуйте на цілодобовий номер "102". Якщо ви є поруч з органами Нацполіції, звертайтесь за консультаціями. Будь-яких обмежень для продажу зброї населенню поки що не має. Про запровадження комендантської години теж не йдеться" − повідомив Олександр Шляховський.

Натомість керівник СБ України у Львівській області Іван Осипчук наголосив, що Служба безпеки України працює в штатному режимі. Всі питання, пов’язані з державною безпекою, є на контролі в керівництва.

"Штаб, який я очолюю, це Антитерористичний центр, є в посиленому режимі роботи. Відповідно на всі події, які будуть виникати, будемо реагувати вчасно, злагоджено, без паніки і без будь-якого сумніву" − зазначив Іван Осипчук.

Нагадаємо, голова Львівської ОДА Максим Козицький розповів, що через запровадження надзвичайного стану наразі на Львівщині не вводитимуть комендантську годину.

Зазначимо, сьогодні, 23 лютого, РНБО прийняла рішення запровадити надзвичайний стан на всій території України, крім Донецької та Луганської областей, де вже діє надзвичайний правовий режим. Це рішення ще має затвердити Верховна Рада.

Додамо, після підписання 21 лютого президентом Російської Федерації Володимиром Путіним указу про визнання ОРДЛО, а 22 лютого ратифікування Держдумою Росії угоди про співпрацю з ЛНР і ДНР, Львівська облрада та Львівська міськрада оприлюднили заяви, у яких вимагають розірвати дипломатичні відносини України з Росією, а РФ вирішила евакуювати працівників всіх своїх посольств в Україні, в тому числі й зі Львова.

Також Верховна Рада підтримала постанову про запровадження санкцій проти депутатів Держдуми РФ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.