Депутати обрали керівника заповідника Стільське городище

Середа, 15 червня 2022, 11:14

Львівська облрада призначила Ірину Іваночко на посаду керівника заповідника "Стільське городище".

Вчора, 14 червня, на сесії Львівської обласної ради депутати призначили Ірину Іваночко директоркою КЗ ЛОР "Історико-культурний заповідник "Стільське городище".

"За" проголосували 58 депутатів.

Конкурс на цю посаду відбувся у січні цього року. За його результатами конкурсна комісія обрала Ірину Іваночко переможницею конкурсу.

До конкурсу допустили двох осіб – Руслана Коропецького та Ірину Іваночко, які представили перспективні плани розвитку заповідника на 1 та 5 років. "За" кандидатуру Іваночко проголосувало 6 членів комісії.

Зазначимо, Ірина Іваночко є викладачкою та концертмейстеркою Миколаївської дитячої школи мистецтв. Раніше працювала на різних посадах у Миколаївській районній державній адміністрації, з них 15 років очолювала відділ культури, молоді та спорту, депутатка Миколаївської міської ради IV-V скликань (голова комісії з питань культури, освіти, молоді та спорту). 

З презентацією Ірина Іваночко можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, у вересні 2016 році депутати не підтримали кандидатуру Ореста Корчинського, відкривача і головного дослідника пам’ятки "Стільське городище", який був й директором заповідника.

Раніше Корчинський повідомив про приватизацію та руйнування земель заповідника. У 2015 році на місці древнього городища вирили котлован для озера.

Додамо, у 2020 році Варіанти розповідали про заповідник у статті "Стільське городище: культурна спадщина як проблема".

Мітки: Ірина Іваночко, Львівська обласна рада, новини львова, сесія львівської облради, Стільське городище