Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Зіновій Козицький

Фб М. Козицького

Понеділок, 20 червня 2022, 15:39

Няньо Козицького копатиме берлом влади 7 свердловин на Самбірщині та Дрогобиччині

Зіновій Козицький

Компанія Зіновія Козицького планує спорудити нові свердловини для видобутку газу на території Самбірського та Дрогобицького районів.

Про це йдеться у повідомленні про процедуру оцінки впливу на довкілля через діяльність ТОВ "Горизонти", опублікованій на сайті Новокалинівської міської ради.

ТОВ "Горизонти" планує спорудити свердловини для пошуку газу на Тинівському родовищі, що знаходиться у Самбірському та Дрогобицькому районах, зокрема на територіях Рудківської ОТГ (на південь від села Чайковичі), Новокалинівської ОТГ (на північ від села Майнич) та Меденицької ОТГ (на північний захід від с. Волоща).

Йдеться про спорудження свердловин №10-Чайковицька, №100-Тинівська, №101-Тинівська, №102-Тинівська, №103-Тинівська, №104-Тинівська, №105-Тинівська Тинівського родовища.

Максимальна глибина свердловин – 2600 метрів. Очікуваний об'єм видобутку природного газу становить 20-80 тис м³ на добу. 

При бурінні свердловин установкою з дизельним приводом встановлюється санітарно захисна зона 500 м. 

Як йдеться у повідомленні, нові свердловини сприятимуть створенню робочих місць, наповненню місцевих бюджетів шляхом часткового зарахування рентної плати за користування надрами до бюджетів різних рівнів, зокрема 2% рентної плати за користування надрами надходить до районних бюджетів, 3% до бюджетів об'єднаних територіальних громад та 2% до обласних бюджетів за місцем здійснення планової діяльності (видобування корисних копалин).

За даними аналітичної системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками створеної у 2009 році компанії ТОВ "Горизонти" є батько голови Львівської ОДА Максима Козицького Зіновій Козицький та Карел Комарек. Компанія має дозвіл на видобування нафти і газу на площі Бунявській (з 2015 до 2035 року), а також на площах Гірській та Берегівській Львівської області.

Крім цього, у вересні 2021 року компанія отримала дозвіл на спорудження свердловини для видобутку газу у Меденицькій ОТГ, а у серпні того ж року Держслужба геології та надр видала їй дозвіл на промислову розробку родовищ на території Стрийського та Дрогобицького районів Львівщини.

У жовні 2021 року компанія "Горизонти" купила право видобутку газу на Жуківській площі біля Полтави, а у грудні 2021 року їй дозволили спорудити дві свердловини на території Стрийського району.

Раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких". 

Додамо, на початку квітня цього року Максим Козицький повідомив про нове газове родовище в області, яке знайшла компанія його батька.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.