Військовий облік для жінок успішно перенесли на наступний рік

Середа, 7 вересня 2022, 16:15

Міністерство оборони України на рік відтермінувало військовий облік для жінок.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 6 вересня, міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ про відтермінування на рік, до 1 жовтня 2023 року, взяття жінок на військовий облік.

"Міноборони, в межах повноважень, підготувало наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік – до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ вчора, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков" – написала Маляр.

За її словами, наразі в парламенті на рівні профільного комітету Верховної Ради доопрацьовується проєкт закону про взяття на військовий облік жінок.

"Норма про обов'язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється саме законом. Ми ж, в межах своїх повноважень, можемо лише відтермінувати строки. Тож, ще на рік – до 1 жовтня 2023, їх відтерміновано, а за цей час парламентарі зможуть на законодавчому рівні встановити, що військовий облік жінок відповідних професій/спеціальностей є виключно добровільним" – додала Маляр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 жовтня 2022 року жінки 14 спеціальностей мають стати на військовий облік. Натоміть у липні в Генеральному штабі ЗСУ заявили, що на обов'язковий військовий облік братимуть жінок лише за їхньою згодою.

Мітки: військовий облік, Міноборони, новини львова