Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська поліція

Вівторок, 20 вересня 2022, 11:54

На Львівщині відкрили майже 50 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної допомоги

львівська поліція

Станом на сьогодні у області відкрили 46 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної допомоги.

Про це сьогодні, 20 вересня, під час сесії Львівської обласної ради повідомив депутат від фракції Батьківщина, голова постійної комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань облради Назарій Сумало.

Станом на сьогодні, починаючи з початку повномасштабної агресії РФ проти України, за інформацією ГУ Нацполіції у Львівській області відкрито 46 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної допомоги.

"З моменту дії особливого періоду правоохоронними органами області розпочато 46 кримінальних проваджень, пов'язаних з неправомірними розпоряджаннями товарами, предметами гуманатірної допомоги. З них: 42 – органами Нацполіції, за матеріалами СБУ – 19, за матеріалами Західного регіонального управління Держприкордонслужби – 5, за матеріалами оперативних підрозділів поліції – 4, за матеріалами стратегічних розслідувань у Львівській області – 4, за заявами фізичних та юридичних осіб – 7, за повідомленнями в ЗМІ – 3, також 4 провадження розслідуються територіальним органом ДБР" – зачитав Сумало звіт Нацполіції Львівщини.

До суду за цей час скерували три обвинувачувальних акти щодо 4 осіб, а з підозрою на даний час у 7 кримінальних провадженнях перебувають 10 осіб.

Зазначимо, 13 вересня у Львівській ОВА заявили, що в області створять робочу групу, яка дослідить ситуацію з обшуками та арештами волонтерів на Львівщині.

Нагадаємо, наприкінці серпня Олеся Дзиндру звинуватили у продажі авто, що ввозились на територію України як гуманітарна допомога для ЗСУ. За його словами, влада розпочала тотальне переслідування волонтерів середньої та низової ланки.

Крім цього, 8 вересня правоохоронці влаштували обшук в помешканні львівського волонтера, депутата Бродівської міської ради від Української Галицької Партії Назарія Островського у Бродах. Островський входить до волонтерської групи спільно зі Святославом Літинським, яка привезла для потреб ЗСУ понад 300 автівок. Того ж дня до громадського активіста й волонтера Святослава Літинського з обшуком прийшли правоохоронці з Києва.

Також Львівська облрада вирішила заслухати інформацію правоохоронців про обшуки та арешти волонтерів на Львівщині на сесії, яка відбудеться 20 вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.