У Львові показали ділянку, призначену для будівництва реабілітаційного центру

Середа, 21 вересня 2022, 16:19

Члени депутатських комісій Львівської міськради оглянули ділянку, де планують збудувати Національний реабілітаційний центр "Незламні".

Про це повідомив депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності Юрій Ломага на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 21 вересня, представники трьох депутатських комісій Львівської міської ради в межах виїзного засідання оглянули ділянку, де планують збудувати Національний реабілітаційний центр "Незламні".

"4 вересня цього року у Австрії відбулось підписання міждержавної угоди між Україною та Австрією, де передбачено низку проєктів міждержавного фінансування. Один із таких проєктів – це створення національного реабілітаційного центру у Львові. Загалом на всі проєкти виділили півмільярда євро. Таким чином, Львів стає одним з перших міст, де планують запустити проєкт. Для того, щоб виконати дорожню карту Верховна Рада повинна ратифікувати угоду, також має бути підписана угода між Міністерствами фінансів України та Австрії. А з боку Львівської міської ради має бути прийнята ухвала та підписаний меморандум" – написав Ломага.

У новозбудованому корпусі фахівці планують займатися високоточною, реконструктивною та пластичною хірургією, а також реабілітацією пацієнтів. Загалом лікування людей проводитимуть на п’яти поверхах нового корпусу.

Земельну ділянку, де планують збудувати новий корпус, планують передати у державну власність, щоб здійснити фінансування та будівництво медичного закладу. Згодом новий корпус мають знову повернути громаді Львова.

Зазначимо, ще у середині квітня стало відомо, що у Львові планують збудувати реабілітаційний центр для важкопоранених. Автором проєкту реабілітаційного центру є  архітектурна компанія "АБМК". Переглянути проєкт комплексу можна за посиланням.

У червні стартувала донорська конференція щодо будівництва центру "Незламні", а на початку вересня міста Польщі та Нідерландів (Вроцлав і Бреда) вирішили долучитися до його будівництва.

Додамо, соцмережа ТікТок погодилася виступити партнером реабілітаційного центру "Незламні" у Львові.

Мітки: земельна ділянка, новини львова, реабілітаційний центр, реабілітація