Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електропідстанція на Львівщині

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:48

В Україні обмежили споживання електроенергії для промисловості

електропідстанція на Львівщині

Для промислових споживачів України запровадили графік споживання електричної енергії.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Від сьогодні, 25 жовтня, "Укренерго" для стабілізації роботи енергосистеми застосувало графіки обмеження для промислових та інших категорій споживачів у всіх регіонах України.

"Примусові обмеження споживачів електроенергії – повністю контрольований захід, який дозволяє знизити навантаження на електромережі та дає можливість збалансувати роботу енергосистеми.

Свідоме зниження споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піка споживання (6:00-11:00 та 17:00-23:00), зменшує ризик перевантаження в мережах та застосування обмежень споживачів" – наголосили в "Укренерго".

Споживачів просять свідомо та ощадливо підходити до споживання електроенергії, не вмикати вмережу одночасно два або більше потужних електроприладів, а також за можливості перенести користування деякими з них на нічний період (пральні машини, бойлери, обігрівачі тощо).

Нагадаємо, 10-11 жовтня по території Львівської області зафіксували удари по об'єктах енергетичної інфраструктури, через що в області виникли перебої з електропостачанням, водою та інтернетом. За два дні було фактично знищено 4 електропідстанції.

Через це у "Львівобленерго" наголосили, що можуть запровадити віялові відключення через велике споживання електроенергії мешканцями області.

У Львові задля економії електроенергії вирішили зупинити роботу фонтанів та вимкнули підсвітку на фасадах будинків, натомість вуличне освітлення залишили.

Станом на 17 жовтня мешканці Львівщини зменшили споживання електроенергії на 10%, а з 20 жовтня для промислових споживачів Львівщини склали графік споживання електричної енергії.

Також, щоб не перевантажувати енергосистему, мешканцям Львівської області рекомендували знизити рівень споживання електроенергії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.