Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фонтан на площі Галицькій

Фб Козицького

П'ятниця, 21 квітня 2023, 15:32

У Львові відкрили фонтан на площі Галицькій

фонтан на площі Галицькій

У місті офіційно відкрили фонтан на площі Галицькій, колишній фонтан "Кульбаба", який присвятили Герою України Дмитру "Да Вінчі" Коцюбайлу.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні у Львові на площі Галицькій запрацював фонтан, де раніше знаходився фонтан "Кульбаба". Цей фонтан присвятили Герою України Дмитру "Да Вінчі" Коцюбайлу та всім добровольцям російсько-української війни.  

Фонтан виготовлений із кортенівської сталі.

Як пояснив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міськради Антон Коломєйцев, особливість цього матеріалу в тому, що він змінює свій колір під впливом природних явищ.

"Раніше на площі Галицькій був фонтан "Кульбаба" радянського періоду. Він не підлягав відновленню, тому його залишки передані у Музей Терору. Та це є минуле. Новий фонтан виготовлений із кортену, який використовується у світі і Європі для меморіальних об’єктів і громадських просторів. Це елемент сучасності. Це міцний метал, який має структуру іржі, але це не дефект чи вада виробництва, це така особливість металу" – наголосив Коломєйцев.

На сьогодні роботи з реконструкції площі виконані на 70%.

Нагадаємо, у липні 2022 року виконком Львівської міськради зобов'язав "Львівводоканал" звершити реконструкцію та ввести фонтан в експлуатацію. Фонтан "Кульбаба" мав запрацювати до середини квітня цього року.

Додамо, у червні 2019 року археологи знайшли мури давнього костелу Воздвиження Чесного Хреста на площі Галицькій, коли підрядна організація ПП "Патронат" розпочала реконструкцію фонтану "Кульбаба" під сухий фонтан з відкритим доступом до води.

У жовтні того ж року влада Львова пообіцяла на місці фонтану "Кульбаба" знести кіоски, облаштувати сквер та встановити новий фонтан.

У 2020 році стало відомо, що облаштування сухого фонтану на місці "Кульбаби" обійдеться у 4,5 млн грн з бюджету Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.