Суд поновив розгляд справи про привласнення Дубневичем 90 мільйонів Укрзалізниці

П'ятниця, 19 травня 2023, 11:57

Апеляційна палата ВАКС скасувала закриття справи щодо привласнення нардепом Ярославом Дубневичем понад 90 мільйонів гривень Укрзалізниці.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 18 травня, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скерувала на новий розгляд справу щодо народного депутата з Львівщини Ярослава Дубневича, якого підозрюють у заволодінні 93,28 млн грн ПАТ "Укрзалізниця".

"Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП, скасувала ухвалу колегії суддів першої інстанції та скерувала на новий розгляд справу стосовно 9 осіб, серед яких народний депутат України ХІ скликання та колишні посадові особи філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця", які обвинувачуються у незаконному заволодінні понад 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці" – йдеться у повідомленні.

У САП наголосили, що 8 вересня 2022 року колегія суддів ВАКС закрила справу як таку, у якій після повідомлення про підозру сплив строк досудового розслідування. Прокурор не погодився з цим рішенням суду та оскаржив його в суді апеляційної інстанції.

Нагадаємо, у 2019 році нардепа Ярослава Дубневича звинуватили в організації схеми привласнення 93,2 млн грн Укрзалізниці при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави. 

У квітні 2020 року НАБУ завершило розслідування цієї справи. Тоді ж стало відомо, що компанії Дубневича володіли 200 кілограмами золота, яке не потрапило під арешт. Для того, щоб уникнути арешту майна, дружина нардепа, Наталія Дубневич, розлучилася з ним і відсудила право власності на 46 земельних ділянок в Зубрі та інше майно.

У червні 2021 року суд залишив без змін запобіжний захід для Дубневича у вигляді 90 млн грн застави.

Додамо, у січні цього року "Укрзалізниця" за понад 80 млн грн замовила рейкові скріплення у "Корпорації КРТ", що належить братам Дубневичам.

Мітки: антикорупційне бюро, брати Дубневичі, Вищий антикорупційний суд України, новини львова, судова справа, Ярослав Дубневич