Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Василь Лозинський

П'ятниця, 8 березня 2024, 11:05

Троє фігурантів справи Василя Лозинського зможуть трохи перепочити від прокурора

Василь Лозинський

ВАКС не продовжив дію процесуальних обов'язків, покладених на трьох фігурантів справи ексзаступника міністра розвитку громад та територій Василя Лозинського.

Про це повідомив журналіст-розслідувач Олег Новіков у Телеграм.

Вищий антикорупційний суд відмовився продовжити дію процесуальних обов'язків, покладених на трьох фігурантів справи колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського, якого викрили на хабарі у 400 тисяч доларів.

Зокрема, йдеться про вимогу прибувати на вимогу до слідчого (детектива), прокурора та суду; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи, виїзди за межі Києва та Київської області; утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами.

"Йдеться про бізнесмена Сергія Кривого, якого вважають лідером організованої групи, яка надала 400 тисяч доларів неправомірної вигоди Лозинському, та ще двох його пособників – Миколу Лукашика та Олександра Крошку. Всі три рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін. Наразі невідомі причини не продовження обов'язків" – наголосив Олег Новіков.

За його словами, наразі сторона захисту ознайомлюється з матеріалами слідства. Після цього справу скерують до суду.

Нагадаємо, 21 січня 2023 року НАБУ затримало Василя Лозинського під час отримання хабаря у 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Також правоохоронці встановили, що він входив до складу організованого злочинного угрупування, яке займалось розкраданням бюджетних коштів.

22 січня 2023 року його звільнили з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, на якій він працював з травня 20220 року.

А вже 24 січня того ж року ВАКС відправив Василя Лозинського під домашній арешт, зобов'язав носити електронний браслет, а його спільників арештував з можливістю внесення застави. У червні 2023 року ВАКС змінив запобіжний захід Лозинському на перебування під вартою й призначив йому 5 мільйонів гривень застави, а у липні за Василя Лозинського внесли 2,5 мільйона гривень застави й він вийшов з під варти.

У жовтні минулого року НАБУ завершило розслідування.

Нагадаємо, Лозинський з липня 2019 року перебував на посаді першого заступника голови Львівської ОДА, працював на посаді виконавчого директора Асоціації місцевих рад Львівщини, а у 2015 році очолював департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА. 

Лозинський брав участь у формуванні територій громад Львівської області, який, як вважають експерти, розробили з порушеннями та без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.