Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Зіновій Козицький

expro.com.ua

Четвер, 8 червня 2023, 15:07

Зіновій Козицький орендуватиме земельну ділянку на Стрийщині

Зіновій Козицький

Максим Козицький дозволив буровій компанії Горизонти отримати в оренду земельну ділянку на Стрийщині.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 99/0/5-23 від 31 травня 2023 року.

Максим Козицький дозволив надати в оренду на 20 років земельну ділянку на території Стрийської ОТГ компанії ТзОВ "Бурова компанія "Горизонти", що належить його батькові Зіновію Козицькому.

Площа ділянки становить 4,98 га, до цього нею користувалася ПАТ "НАК "Надра України". 

"Припинити ПАТ "НАК "Надра України" право постійного користування земельною ділянкою площею 4,9800 га, що розташована на території Стрийської міської ради Стрийського району, для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов'язані з користуванням надрами.

Надати ТзОВ "Бурова компанія "Горизонти" в оренду терміном на 20 років земельну ділянку" – йдеться у розпорядженні.

Наразі департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА має укласти договір оренди землі на цю земельну ділянку, а ТзОВ "Бурова компанія "Горизонти" – зареєструвати договір.

За даними аналітичної системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками створеної у 2009 році компанії ТОВ "Горизонти" є батько начальника Львівської ОВА Максима Козицького Зіновій Козицький та Карел Комарек. Компанія має дозвіл на видобування нафти та газу на площі Бунявській (з 2015 до 2035 року), а також на площах Гірській та Берегівській Львівської області.

Крім цього, у вересні 2021 року компанія отримала дозвіл на спорудження свердловини для видобутку газу у Меденицькій ОТГ, а у серпні того ж року Держслужба геології та надр видала їй дозвіл на промислову розробку родовищ на території Стрийського та Дрогобицького районів Львівщини.

У жовні 2021 року компанія "Горизонти" купила право видобутку газу на Жуківській площі біля Полтави, а у грудні 2021 року їй дозволили спорудити дві свердловини на території Стрийського району.

Крім цього, ТОВ "Горизонти" у лютому цього року пробурила нову свердловину на Заході України, потужністю 600 тисяч м³ на добу.

Додамо, раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.