Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Вівторок, 14 листопада 2023, 14:40

При впровадженні е-квитка у Львові значно піднімлять вартість оплати готівкою

львівські маршрутки

Найдешевша вартість проїзду буде з картою Леокард – 13 грн.

Про це під час засідання міської комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності повідомив керівник департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

За його словами, коли 11 грудня у всьому громадському транспорті Львова розпочне діяти безготівкова оплата проїзду, пасажири зможуть оплачувати квитки банківськими картами, Apple pay та Google pay. Для цього можна буде використовувати будь-які девайси: смартфони, годинники з функцією NFС та карту "Леокард".

"Плануємо диференціювати до 11 грудня тарифи, таким чином, щоб найдешевша оплата була Леокард, орієнтно 13 грн. Відповідно банківська карта трохи дорожче, а готівка найдорожче" – заявив Олег Забарило.

Він також додав, що зараз вже активно працевлаштовують контролерів, для того щоб з 11 грудня вже здійснювати повний контроль безготівкової оплати. Вони зможуть так само, як і в електротранспорті штрафувати порушників за відсутність квитка чи валідації.

Нагадаємо, з 5 червня у Львові розпочали тестувати систему оплати проїзду в громадському транспорті через електронний квиток в комунальних автобусах №1А, 3А та №10. Пізніше е-квиток поширили на автобуси № 62 та № 5А, а з вересня безготівкова оплата запрацювала на маршрутних автобусах № 11, № 58, № 59 та № 61.

А з вересня цього року у місті стартувало тестування електронного квитка для студентів.

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.