Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Міноборони

mil.gov.ua

Четвер, 18 січня 2024, 11:41

Міноборони втратило понад 900 мільйонів гривень через неякісну продукцію від фірми Гринкевича

Міноборони

Міністерство оборони України розірвало контракт з фірмою, що постачала продукти для армії і хоче визнати себе потерпілою стороною.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Міністерство оборони подало до Державного бюро розслідувань заяву про визнання потерпілою стороною у справі проти компаній, афільованих із підприємцем Ігорем Гринкевичем.

"Під час проведення досудового розслідування ДБР отримало докази про те, що в межах підписаних 23 лютого 2023 року контрактів компанії "Будівельна компанія Сітіград", "Трейд лайнс рітейл", "Будівельний альянс Монтажпроект" постачали Міноборони низькоякісні товари. Це спричинило Міністерству оборони матеріальну шкоду на загальну суму понад 934 мільйонів гривень, свідчать дані ДБР" – йдеться у повідомленні.

В межах досудового розслідування ДБР арештувало рахунки та активи цих компаній.

Наприкінці 2023 року компанія "Трейд лайнс рітейл" на конкурсних торгах в системі Prozorro була визнана переможцем на постачання харчів по одному з 30 контрактів для ЗСУ. Через неможливість забезпечити поставки продуктів, Міноборони ухвалило рішення та надіслало всі необхідні документи "Трейд лайнс рітейлу" для розірвання контракту.

Щоб уникнути складнощів із харчовим забезпеченням, 16 січня Міноборони оголосило в Prozorro інший конкурс на укладення контракту щодо постачання харчування для ЗСУ за процедурою прямих договорів.

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, постачальника одягу для ЗСУ Ігоря Гринкевича, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування.

30 грудня 2023 року йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429,440 млн грн, а у січні цього року АРМА знайшла у Гринкевичів елітну нерухомість, автомобілі та зброю. 

Вчора, ДБР повідомило нову підозру Гринкевичу у махінаціях з закупівлі одягу для ЗСУ на мільярд гривень 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.