У Львові оштрафували 5 водіїв маршурток, які не видавали пасажирам квитки

Понеділок, 22 січня 2024, 09:56

Контролери ЛКП "Львівавтодор" викликали представників Національної поліції, які склали протоколи про вчинені правопорушення.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

За інформацією відділу з контролю та оплати ЛКП "Львівавтодор", із початку січня цього року виявлено 5 випадків невидачі водіями громадського транспорту квитків пасажирам.
 
Порушення вчинили водії маршрутів № 14 і №25 – перевізник ТзОВ "Міра і К", водій маршруту №31 – перевізник АТП-14630, та водій маршруту №37 – перевізник ЛК АТП №1. У випадку з порушенням водієм маршруту №31 усі матеріали передано представнику перевізника для розгляду ситуації.
 
У інших випадках контролери викликали представників Національної поліції, які склали протоколи про вчинені правопорушення. 

"Коли контролер заходить у транспорт, то, найперше, перевіряє пасажирів, і в разі відсутності квитка виписує їм  штраф. Однак, виявляються, що є випадки, коли пасажир таки оплатив за проїзд, та водій не видав йому квитка. Тоді наші контролери викликають поліцію і вже вона складає протокол на водія. Такі дії водія трактуються як крадіжка і шахрайство. Також поліція перевіряє сам транспортний засіб на предмет його справності, наявність страховки тощо" – наголошують у ЛКП "Львівавтодор".

Нагадаємо, за перший місяць роботи безготівкової оплати на всіх маршрутах громадського транспорту у Львові контролери виписали 670 штрафів.

Додамо, з 1 грудня 2023 року у громадському транспорті Львова розпочали працювати контролери у тестовому режимі. Загалом у Львові для перевірки е-квитка планують працевлаштувати понад 200 контролерів.

Тоді ж у Львові збільшили вартість штрафу за безквитковий проїзд до 300 грн.

Мітки: е квиток, електронний квиток, контролери, Львівавтодор, новини львова, штраф