Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 1 грудня 2016, 17:50

Словацька компанія зацікавилася львівським сміттям

Грибовицьке сміттєзвалище

Словацька фірма Fecupral планує вкласти кошти у будівництво сміттєпереробного заводу на Львівщині.

Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Вчора генеральний директор словацької фірми Fecupral, що знаходиться у місті Пряшів, Штефан Ганіговський, обговорив питання утилізації сміття на території Львівщини з представниками обласної влади.

"Наша компанія працює у галузі збору, сортування, а також переробки небезпечних відходів. У 2000 році створено сміттєспалювальний завод для небезпечних відходів, який призначений для прямого двоступеневого безперервного спалювання твердих, пастоподібних, а також рідких відходів", – зазначив Штефан Ганіговський.

Відтак, голова Львівської ОДА Олег Синютка представив компанії інформацію про три земельні ділянки, які облдержадміністрація обрала для будівництва майбутнього комплексу із переробки побутових відходів, а до 10 грудня планується оголосити конкурс на визначення інвестора для його будівництва.

"Компанія може бути корисною у таких напрямках як спалювання небезпечних відходів, утилізація відпрацьованих розчинників, переробка відпрацьованих масел, утилізація ртутних люмінесцентних ламп і трубок, сушіння деревини, поховання медичних відходів та інші, – додав Штефан Ганіговський.

Наразі Львівська ОДА повинна надати дані представникам компанії щодо кількості та видів  сміття на території області.

Нагадаємо, нещодавно Львівська ОДА звернулася до Садового з вимогою оголосити конкурс на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Раніше Андрій Садовий заявляв про неможливість проведення рекультивації Грибовичів та про негативні наслідки від закриття сміттєзвалища. Прокуратура Львівщини назвала цю заяву міського голови маніпуляцією суспільної думки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.