Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська картинна галерея

Relax

Понеділок, 9 жовтня 2017, 17:13

З експозиції у Львівській картинній галереї зникли 5 експонатів

Львівська картинна галерея

Із виставки у Львівській картинній галереї зникли 5 експонатів народних художників Данії, вартість яких становить 140 євро.

Про це сьогодні повідомив заступник гендиректора Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького Ігор Лесь, передає кореспондент Варіантів.

За його словами, декілька тижнів тому у Львівській галереї мистецтв проводилась виставка спілки народних художників Данії, на якій було представлено 64 експонати.

"Було 64 предмети, це такі буклети, друковані типографським способом. І під час експозиції зникло 5 предметів. Всі ці експонати були закріплені за доглядачами залів, які не догледіли. Ми провели внутрішнє розслідування. Ми намагалися роботи роздрукувати, бо вони є в електронному вигляді. Та вартість цих 5 експонатів становить 140 євро, будемо відшкодовувати її", – розповів Ігор Лесь.

За його словами, трьох оглядальників галереї мистецтв через пропажу мистецьких експонатів звільнять і через суд стягнуть 140 євро, аби виплатити компенсацію.

Нагадаємо, взимку директор Львівської картинної галереї Тарас Возняк заявив про зникнення 95 стародруків та двох рукописів.

Втім і Нацполіція Львівщини, і екс-директорка департаменту культури і релігій Львівської ОДА Христина Береговська заявляли, що стародруки не зникли з картинної галереї вмить.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.