Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Маркіян Мальський

Середа, 14 серпня 2019, 13:55

Мальський скинув на мешканців Винник рішення щодо будівництва цинкового заводу

Маркіян Мальський

Голова Львівської ОДА вважає, що будівництво цинкового заводу можливе, якщо переконати мешканців околиць у його безпечності.

Про це голова Львівської ОДА Маркіян Мальський повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що робоча група Львівської ОДА завершила свою роботу, провівши глибокий аналіз ситуації щодо будівництва цинкового заводу біля Винник.

Узагальнений висновок: у інвестора наявні необхідні дозволи для реалізації проекту, водночас виявлена низка зауважень, які можуть бути підставою для відповідних додаткових перевірок профільних органів чи підставою для звернення до суду.

"Моя особиста позиція не змінилась: завод на цьому місці може працювати лише за умови повної відповідності екологічним нормам та бути абсолютно безпечним для мешканців околиць. Інвесторові потрібно чути занепокоєння людей і довести їм, що їх здоров’я та життя не буде під загрозою" – написав Маркіян Мальський.

Нагадаємо, у 8 липня у понеділок під час апаратної наради голова Громадської ради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш передав новому очільнику області звернення від ініціативної групи мешканців Винників та сусідніх сіл, які проти будівництва цинкового заводу поблизу Львова.

Тоді ж голова Львівської ОДА попросив призупинити будівництво цинкового заводу поблизу Винників.

12 липня Голова Львівської ОДА створив робочу групу для вивчення питання будівництва заводу гарячого цинкування поблизу Винників. 

Додамо, 26 чернвя мешканці Винників протестували проти будівництва цинкового заводу.

Зазначимо, 1 серпня під час сесії Львівської міської ради депутати вимагали від ЛОДА надати усі дозвільні документи на будівництво цинкового заводу біля Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.