Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Юрій Візняк

Львівський палац мистецв

Четвер, 11 березня 2021, 11:23

Юрій Візняк: Вшанування пам’яті культурних діячів – вагомий напрямок діяльності Палацу мистецтв

Юрій Візняк

Директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк наголошує на важливості духовного розвитку нації.

Про це повідомляє пресслужба Львівського палацу мистецтв.

У  п’ятницю, 5 березня, під час відкриття мистецького  проєкту  "Своїм життям до себе дорівнятись", що  присвячений  150-річчю від дня народження Лесі Українки та чотирьох мистецьких виставок директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк наголосив,  що вагомим напрямком діяльності Львівського палацу мистецтв є вшанування пам'яті культурних діячів.

"Ми завжди намагаємося залучити широке коло глядачів, а також учасників цих заходів – від знаних метрів та класиків мистецтва до студентської молоді, адже духовний розвиток нації є надзвичайно важливим",– зазначив директор Львівського палацу мистецтв.

Заступниця генерального директора Львівського палацу мистецтв,  докторка мистецтвознавства Ольга Луковська зазначила, що березневі виставки  завжди ретельно готуються та продумуються. 

"Цьогорічні експозиції засвідчують наскільки талановитими та багатогранними є українські митці. Ми можемо не лише оглянути мистецькі твори, а й простежити авторський стиль та широкий діапазон творчості художників",– резюмувала Ольга Луковська.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 5 березня, у Львівському палаці мистецтв відкрилися  виставки  тернопільських художників Богдана Ткачика і Володимира Чорнобая та знаного митця абстракціоніста Ігоря Івасіва. Водночас відомі  львівські  художники підготували мистецький проєкт «Своїм життям до себе дорівнятись», що присвячений  150-річчю від дня народження Лесі Українки, а студенти  кафедри дизайну НЛТУ України спеціально до ювілею поетеси виготовили соціальні  плакати. 

Підписуйтесь на наші новини у Тікток @varianty.lviv

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.