Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мостиський сухий порт

Четвер, 25 березня 2021, 14:53

У будівництво сухого порту в Мостиськах інвестують 15 мільйонів доларів

Мостиський сухий порт

Фірма Ріната Ахметова вкладе 15 млн доларів у будівництво сухого порту у Мостиськах, перші вантажі обіцяють приймати вже в кінці цього року.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

Компанія "Лемтранс" бізнесмена Ріната Ахметова, найбільший приватний вагонний оператор України, інвестує близько 15 млн доларів в залізничний логістичний хаб у місті Мостиська на базі ТзОВ "Мостиська Драй Порт". 

У компанії розраховують, що сухий порт розпочне приймати перші вантажі вже в кінці цього року, а після його завершення у регіоні створять більше 50 нових робочих місць.

"Проект універсального термінала буде реалізований на території колишньої нафтобази поблизу залізничної станції "Мостиська-2" в декількох кілометрах від кордону України і Польщі. Після завершення будівництва вантажоперевізники і вантажовідправники отримають можливість швидкої перевалки контейнерів з залізничних вагонів колії 1520 на колію 1435 і навпаки" – йдеться у повідомленні.

У "Лемтранс" очікують, що після відкриття цього сухого порту в регіоні істотно зросте попит на логістичні та складські послуги.

"Придбання частки" Мостиська драй порт "дозволить компанії" Лемтранс "розширити свої можливості. Логістичний хаб в Мостиській органічно впишеться в бізнес-структуру нашої компанії, доповнивши її. Ми впевнені, що такий проект може дати поштовх розвитку всієї галузі вантажних залізничних перевезень України", – пояснив генеральний директор компанії "Лемтранс" Володимир Мезенцев.

Нагадаємо, у лютому 2020 року Кабінет міністрів оприлюднив інвестиційний атлас, у якому значилося, що у Мостиськах через 5 років хочуть збудувати логістичний хаб "Сухий порт". Того ж місяця Мостиська міська рада оприлюднила детальний план території будівництва індустріального парку "Мостиський сухий порт", який розробило ТзОВ "Науково-дослідний проектний інститут Київ-Проект" на замовлення Мостиської РДА.

Загальна площа індустріального парку, що перевантажуватиме та зберігатиме товарів, які перевозитимуть залізницею, має становити 63,52 га і він розміщуватиметься на території між містом Мостиська, залізничною станцією Мостиська-2 і селом Годині, прилягає до автошляху Львів – Шегині – КПП "Шегині".

У вересні 2020 року частину ділянки, на якій передбачено збудувати логістичний хаб, Львівська ОДА виділила ТзОВ "Мостиська Драй Порт" в оренду на 20 років.

Додамо, ідея будівництва сухого порту у Львівській області не нова. Цей проект був анонсований ще в 2017 році. Тоді опрацьовувався статус земельних ділянок, які могли бути виділені для створення логістичного центру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.