Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Четвер, 1 грудня 2022, 12:27

Суд поновив розгляд справи про розкрадання газу компаніями Дубневичів

Ярослав Дубневич

Апеляційна палата ВАКС скасувала закриття справи про розкрадання газу компаніями нардепа Ярослава Дубневича та його брата Богдана Дубневича.

Про це повідомляє Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 30 листопада, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала закриття кримінального провадження про привласнення газу вартістю понад 1,4 млрд грн НАК "Нафтогаз України" Новояворівською та Новороздільською ТЕЦ, власниками яких є народний депутат Ярослав Дубневич і його брат Богдан Дубневич.

Справу почнуть слухати спочатку.

"За результатами розгляду колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу прокурора. Ухвалу ВАКС від 23 серпня 2022 року – скасовано, постановлено нову, якою призначено новий розгляд кримінального провадження щодо чотирьох обвинувачених у ВАКС, як в суді першої інстанції" – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо,  у вересні цього року Антикорупційний суд закрив справу про розкрадання газу компаніями нардепа Ярослава Дубневича через закінчення строку досудового розслідування.

А у листопаді цього року Апеляція ВАКС заарештувала двох екскерівників компаній братів Ярослава та Богдана Дубневичів у справі про розкрадання газу.

Додамо, у січні 2018 року НАБУ затримало керівництво ТзОВ "Енергія –Новий Розділ" і ТзОВ "Енергія – Новояворівськ" через оборудки з пільговим газом, які вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року.

У 2020 році року Дубневичі переписали всі свої теплопостачальні підприємства, включно із ТзОВ "Енергія-Тепловодосервіс", ТОВ "Енергія – Новий Розділ", ТзОВ "Енергія – Новояворівськ" на своїх синів.

Станом на сьогодні у суді перебуває справа щодо привласнення нардепом Ярославом Дубневичем понад 90 мільйонів гривень Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.