Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 22 червня 2023, 13:25

Депутати Львівщини хочуть повернути Шухевичу та Бандері звання Героя України

Львівська облрада

Комісія облради погодила проєкт звернення до Володимира Зеленського щодо повернення звання Героя України Роману Шухевичу та Степану Бандері.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 21 червня, комісія з питань культури, інформаційної політики та промоції обласної ради допрацювала проєкти звернень до Президента України і Верховної Ради з проханням відновити звання Героя України Степанові Бандері та Романові Шухевичу.

Депутати планують затвердити ці звернення на найближчій сесії обласної ради.

Крім того, депутати підтримали проєкт звернення до президента та ВРУ щодо відзначення на державному рівні Дня Героїв щорічно 23 травня. Члени комісії також запропонували вшанувати пам'ять жертв масових розстрілів у тюрмах Західної України.

"Ініціювали проєкт рішення про вшанування жертв масових розстрілів у тюрмах Західної України в червні 1941 року, який пропонуємо відзначати щорічно 23 червня. Усі ці звернення надзвичайно важливі сьогодні, коли агресор веде проти нас війну і тимчасово захопив частину українських території, які героїчно звільняють наші захисники. Ми мусимо відійти від тоталітарної пропаганди, мусимо вчити справжню нашу історію і виховувати на ній наступні покоління українців" – заявив голова комісії Святослав Шеремета.

Зазначимо, ще у квітні 2010 року Донецький окружний адміністративний суд скасував укази президента Віктора Ющенка про присвоєння Шухевичу та Бандері звання Героя України (посмертно). Суд аргументував свої рішення тим, що звання Романові Шухевичу та Степану Бандері видали з порушенням закону.

Ще на початку липня 2021 року група народних депутатів, серед яких – 20 нардепів з Львівщини, зареєструвала постанову, що рекомендує президенту повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Додамо, того ж року Львівська облрада направила звернення до Володимира Зеленського щодо повернення звання Героя України Роману Шухевичу та Степану Бандері.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.