Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вивіски

ФБ Львів.Містобудування

Вівторок, 6 лютого 2024, 14:28

За рік у Львові демонтували майже 2 тисячі незаконних вивісок і реклами

вивіски

Переважно це прапори з логотипами фірм, а також надувні, обʼємно-просторові конструкції   

Про це повідомляють на сторінці "Львів. Містобудування" у Facebook.
 
У Львівській громаді за 2023 рік демонтували майже 2 тисячі незаконних вивісок і реклами. Та виявили в рази більше, ніж у 2022 році, самовільних конструкцій.
 
Найбільше їх було на фасадах будинків та тимчасових спорудах у центральній частині міста. Здебільшого у Галицькому районі. А також у Винниках і Брюховичах.
 
Як розповіли департаменту містобудування в КП "Адміністративно-технічне управління", серед найпопулярніших за 2023 рік у списку демонтажів – виносні конструкції. Переважно це прапори з логотипами фірм, а також надувні, обʼємно-просторові конструкції 
 
"Ними масово почали "заселяти" вулиці міста у 2023 році. Виставляють їх здебільшого на тротуар, не дуже дбаючи про комфорт перехожих. Загалом у 2023 році працівники АТУ виявили 1766 самовільно встановлених рекламних конструкцій та вивісок. Це на 340 більше, ніж було у 2022 році. Демонтували торік 1973 незаконні конструкції" – йдеться у повідомленні.
 
 
Оскільки після 2022 року у Львові побільшало підприємців, зокрема і з інших міст України, в АТУ нагадують: у місті діють вимоги до встановлення реклами та вивісок, які затверджено виконавчим комітетом Львівської міської ради. Тому кожна така конструкція повинна мати погоджений паспорт.
 
Коли ж працівники АТУ зафіксували незаконну вивіску чи рекламу, то не поспішають виписувати штраф. Спочатку власникам надсилають вимогу узаконити таку рекламу чи вивіску або ж добровільно її демонтувати. Якщо ж підприємець відмовляється, лише тоді демонтаж здійснюють силами КП АТУ. Ну і вкінці виставляють рахунок за виконані роботи.
 
Нагадаємо, у лютому 2023 року КП "Адміністративно-технічне управління" замовило у львівського підприємця за 489 тисяч гривень демонтаж вивісок з фасадів будинків міста.

Додамо, раніше Варіанти дослідили світ вивісок львівських крамничок, кафе, ресторанів і перукарень у статті "Львів вивісковий". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.