Рівень злочинності в області є одним з найнижчих в Україні, ? прокурор Львівської області

Вівторок, 9 липня 2013, 16:30

Упродовж першого півріччя 2013 року правоохоронними органами Львівщини розпочато 39 кримінальних справ проти корупційних правопорушень.

Про це заявив під час проведення розширеного засідання колегії прокуратури Львівської області за підсумками роботи у I півріччі прокурор Львівської області Олег Василенко.

Закінчено досудове розслідування із скеруванням обвинувальних актів до суду в 35 кримінальних провадженнях стосовно 48 осіб.

Як зазначив прокурор Львівської області, серед людей притягнутих до відповідальності були працівники митної служби, органів внутрішніх справ, системи охорони здоров’я, освіти та суду.

Також за 6 місяців поточного року до відповідальності за адміністративно карні корупційні прояви спеціально уповноваженими суб’єктами складено 56 протоколів про корупційні правопорушення.

Серед осіб, яких притягнуто до відповідальності, - працівники органів внутрішніх справ, податкової міліції, посадові особи районних державних адміністрацій, в тому числі, голова Бродівської районної державної адміністрації та ін.

Незважаючи на це прокурор області вимагає від правоохоронних органів ефективніше протидіяти корупції у сфері високих корупційних ризиків.

Також прокурор області відзначив, що загалом координаційна діяльність прокуратури Львівщини сприяла  позитивним зрушенням. Спостерігається зменшення кількості тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, а їх питоме співвідношення є одним з найнижчих у державі.

 

Мітки: корупція, кріштіано ронадо