Заголовок: короткий, інформативний, цікавий. Бажано з підметом і присудком

Неділя, 27 травня 2012, 13:34

Лід. Відповідає на питання: Хто? Де? Що зробив? Коли? Як? Має складатися з одного речення і не більше трьох рядків. Лід - це перефразування заголовка, але він докладніший.

Тут йде посилання на джерело інформації. Це може бути прес-служба, сайт або людини.

Далі пишемо власне текст новини. Логічно і послідовно, речення за реченням викладаємо текст. Кожне речення - це абзац, так більш структуровано та легше читається. Потрібно уникати слів на кшталт "а також", "крім цього" тощо. Ліричних відступів у новині має бути. Думки журналіста, оціночних суджень, сленгу у новині не має бути. Якщо новина пишеться зі слів, наприклад, експерта, то кожне речення має бути позначене, що це його слова. Або виділяємо лапками – буде пряма цитата. Або пишемо "за словами експерта", "на думку експерта", "як зазначив експерт" тощо.

........................................

Відео вставляємо за допомогою формули   Між дужками вставляємо частину посилання з відео, яка йде після знаку дорівнює.

.........................................

Наприкінці новини бажано ставити бек - це відсилка до публікації, яка була на сайті раніше і має певний стосунок до нашої новини....Виглядає так:

Нагадаємо, у Львові також відбувався інший концерт. 

Частину беку виділяємо і вставляємо гіперпосилання. Беків може, до речі, бути кілька.

 

........

Вибираємо категорію - політика, економіка, культура і тд. Просто новини - це не категорія,не брати. Вибираємо фотку розміром 440х275 (розмір можна виставити у фоторедакторі. наприклад, Paint годиться для цього). Розставляємо щонайменше три мітки. Ставимо "опублікований". Зберегти. Вуаля – новина на сайті.

Мітки: концерт, культурний Львів, Львів, львівська аеромобільна бригада