На Львівщині 16 кандидатів у мери Дрогобича, двоє з них – від Свободи

Понеділок, 12 жовтня 2015, 13:29

ЦВК оприлюднила перелік кандидатів на міських голів районних центрів та міст Львівщини.

Такі дані опублікувала на своєму сайті Центральна виборча комісія.

Відтак, на посаду мера Дрогобича претендують 16 кандидатів, 8 з них – самовисуванці, інші – представники політичних партій: Волі, Громадянської позиції, НРУ, Народного контролю, Батьківщини, Укропу, Радикальної партії Олега Ляшка, а також тут між собою змагаються два кандидата від Свободи.

14 кандидатів у мери у Сокалі: 7 самовисуванців та по одному кандидату від Укропу, Народного контролю, НРУ, Громадянської позиції, партії Нова держав, Конгресу Українських Націоналістів, Батьківщини.

На третьому місці за кількістю охочих стати міським головою на Львіващині є Винники. Тут виборчком зареєстрував 6 самовисуванців та кандидатів від Волі, Блоку Петра Порошенка, Самопомочі, Демократичного альянсу, Народного контролю, Свободи та Української республіканської партії.

У Львові, Червонограді та Новояворівську – по 11 кандидатів. Щодо Червонограду, то тут від політичних партій на вибори ідуться лише представники Сили людей та Свободи, а у Новояворівську – Громадянської позиції, Батьківщини та Української республіканської партії.

За Яворівську міську раду боротимуться 5 політичних партій: Самопоміч, Народний контроль, Радикальна партія Олега Ляшка, Батьківщина та Українська партія честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

9 кандидатів у мери – у Жовківську, Бориславську та Трускавецьку міські ради.

Міськвиборчкоми Самбірської, Миколаївської, Радехівської та Турківської міських рад зареєстрували по 8 кандидатів на посаду міського голови, а до Перемишлянської міськради – 7 претендентів .

Хирівська, Судововишнянська, Старосамбірська та Сколівська міська рада мають 6 кандидатів, а участь у виборах у Стебнику, Рудках, Рава-Руській, Городку, Стрию та Новому Роздолі візьмуть 5 кандидатів.

4 претенденти на мера зареєстровані у Моршині, Буську, Добромилі, Дублянах, Золочеві, Кам'янка-Бузьку та Соснівці. Глинянська, Комарнівська та Бібрська міські ради мають 3 кандидатів, а Ходорівська, Мостиська, Жидачівська та Великомостівська міськради – 2 претенденти. До Угнівської міської ради балотується лише один претендент – само висуванець.

Нагадаємо, Львівська територіальна виборча комісія зареєструвала одинадцять претендентів на посаду мера Львова, а участь у виборах до Львівської облради братимуть 16 політичних партій.

Мітки: вибори 2015, виборча кампанія, політичні партії, райони Львівщини, ЦВК