Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НАТО

mirumir.com.ua

П'ятниця, 26 лютого 2016, 16:03

В Україні запрацює Представництво НАТО

НАТО

Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди з НАТО про статус Представництва Альянсу в Україні.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні» був підписаний ще 22 вересня 2015 року під час візиту в Україну генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу Єнса Столтенберга.

Угода передбачає заснування Представництва НАТО в Україні, яке складатиметься з Офісу зв’язку НАТО та Центру інформації та документації НАТО.

Передбачається звільнення від податків, митних та інших зборів, кількісних обмежень діяльності в рамках проектів, що реалізуються в Україні за рахунок фінансування НАТО: це стосуватиметься ввезення та вивезення товарів, контрактів на придбання товарів та послуг для проектів в рамках трастових фондів, наукових, освітніх та інших програм.

Як зазначили у адміністрації президента, Представництво НАТО сприятиме посиленню та розширенню участі України у всіх формах співробітництва, узгоджених між Україною та НАТО, включаючи надання дорадчої допомоги.

Нагадаємо, у грудні минулого року Україна та НАТО підписали Дорожню карту з оборонно-технічного співробітництва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.