Олег Баран

Четвер, 2 серпня 2012, 11:22

Баран Олег Володимирович

Політик,  аграрій, виробничник.

Cпівзасновник  та заступник директора ТзОВ "Барком” (ТМ «Родинна ковбаска»),  депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів.

Олег Баран народився 23 вересня 1976 року у місті Львів. У сім’ї працівників: тато займав посаду заступника керівника цеху на ЛАЗі, а мама працювала у харчовій промисловості. Навчався в школі №55. По її завершенню  - вступив до  Інституту внутрішніх справ. Однак там Олег Баран навчався лише півтора роки. Бо, як сказав політик у одному з  інтерв’ю, у посаді  «міліціонер» – свого покликання не побачив, тож залишив навчальний заклад. Повну освіту здобув у Львівському регіональному інституті державного управління Української Академії Державного управління при Президентові України за спеціальністю «Управління трудовими ресурсами». Згодом продовжив навчання у магістратурі Міжрегіональної Академії управління персоналом. Отримав  ступінь магістра з економіки та управління трудовими ресурсами.

На Львівщині Олег Баран відомий, перш за все, своєю господарською діяльністю. Йому та сім’ї Баранів належить мережа магазинів «Родинна ковбаска». А ще поля,  ферми та завод у Підбірцях по виготовленню м’ясної продукції.  Сімейна справа, яка розпочалася у  1998 році, нині  переросла у ТзОВ «Барком» .  На сьогодні Олег Баран є співзасновником  та заступником директора ТзОВ "Баркром” (ТМ «Родинна ковбаска»). Саме це підприємство називають вдалим прикладом української, сімейної справи.  «Барком» дає роботу більше як тисячі осіб та є одним з найбільших у всьому західному регіоні. При чому  структура виробництва усі ці роки    виключно родинна. Більше того. «Барком»  фактично на 100% забезпечує процес виробництва власною сировиною.  Тобто, підприємство має власні площі під пшеницю і потужності для її зберігання . У свою чергу пшениця йде на корм худобі і так далі, по ланцюжку.  А вже отриманий  прибуток інвестується в розвиток агропромислового комплексу Львівщини та  України загалом.

Крім  господарської діяльності, з  2009 року і до сьогодні -  Олег Баран є президентом волейбольного клубу  «Барком», який цьогоріч вийшов у Вищу Волейбольну Лігу.

У політиці постать Олега Барана з’являється у тому ж 2009 році. Після вступу  до Партії регіонів. А вже наступного,  2010 року ,  Олег Баран стає депутатом Львівської обласної ради від Партії регіонів. Ще за рік -  очолює осередок міської організації Партії Регіонів.  На сьогодні політик є також членом депутатської комісії з розвитку села та АПК. Що дає можливість використовувати досвід щодо сільськогосподарської справи у розробці та втіленні обласних сільськогосподарських програм.  Новий етап у політичній кар’єрі Олега Барана може розпочатися вже цього року. Депутат є кандидатом у народні депутати України. Обиратиметься  Олег Баран у одномандатному виборчому окрузі №117 (Франківський район, центр Львова). Для політика це «рідний» район, адже саме тут, у квартирі на вулиці Володимира Великого, 117,   минули його дитячі та молоді роки.    

У вересні 2011 року  Олег Баран увійшов до рейтингу найвпливовіших політиків Львівщини за версією «MediaStar ТОП-100” . Депутат посів третє місце у категорії „Політика”. У грудні 2011 року Олег Баран переміг у номінації «депутат-новатор». Також політик  нагороджений медаллю та дипломом переможця національного бізнес-рейтингу з присвоєнням звання «Лідер галузі». В березні 2007 року Олег Баран отримав орден Святого Миколи Чудотворця ІІІ ступеня за високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток економіки України. У вересні 2010 року – Олегу Барану присвоєно орден «Народний посол України».

Варто наголосити, що крім господарської та політичної діяльності Олег Баран ще й багатодітний тато. У 35-річного політика росте троє доньок та півторарічний син. 

 

Мітки: автовокзал у Львові, вибори, Олег баран, Партія регіонів