Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Середа, 14 грудня 2016, 12:04

На Львівщині на одне робоче місце претендують п'ять безробітних

Центр зайнятості

Станом на 1 грудня у області зареєстровано 16,2 тис безробітних.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У листопаді 2015 року безробітних налічувалося 22 тис осіб.

"Упродовж 11 місяців цього року в регіоні було 54 тис вільних робочих місць і вакантних посад, а в аналогічному періоді торік фірми і компанії шукали 49,3 тис працівників. Як свідчить моніторинг, в області бракує охочих стати до роботи. Незважаючи на зростання рівня заробітної плати у заявлених цьогоріч вакансіях (з 1657,6 до 2165,7 грн), укомплектувати їх дедалі важче.

Станом на 1 грудня з-поміж 3588 вакансій майже 62%, або 2213, пропозицій працевлаштування були для представників робітничих професій, решта – для службовців (26,2% або 939) і тих, хто не має професії та спеціальної підготовки (12,2% або 436). У середньому на Львівщині за одне вільне місце праці конкурували 5 безробітних (на початку грудня торік – 11)", – зазначила заступник директора Львівського ОЦЗ Оксана Іванчук.

Впродовж січня-листопада цього року центри зайнятості працевлаштували 46,8 тис мешканців області (у тому числі 20 тис безробітних), ще 7,6 тис залучили до тимчасової зайнятості.

Серед забезпечених роботою 205 осіб відкрили власну справу, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття, а 863 були прийняті на новостворені робочі місця, завдяки дії механізму компенсації працедавцям витрат зі сплати єдиного соціального внеску.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.