Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

morningdonuts.com

Вівторок, 4 вересня 2012, 15:16

Кожен студент повинен бути забезпечений робочим місцем, – Богдан Хруставчук

Частково вирішити проблему працевлаштування молодих спеціалістів зміг би закон про перше робоче місце.

 

На цьому під час зустрічі зі студентами з нагоди початку навчального року наголосив кандидат у народні депутати України по 116 виборчому округу Богдан Хруставчук.

«Я розумію, що найболючіша проблема студентів – працевлаштування. До мене часто звертаються молоді люди з проханням допомогти влаштуватися на роботу. Проблема актуальна не лише для випускників вишів, але й для тих хто навчається в технікумах та училищах, а також для студентів, які прагнуть заробляти гроші під час навчання», – зазначив кандидат.

На його переконання, питання необхідно вирішувати на законодавчому рівні.

«Моя передвиборча програма називається «Молодь за розвиток Львівщини». Один з її пунктів – сприяти реалізації закону про перше робоче місце. Мені важливо, щоб кожен випускник зміг працевлаштуватися, щоб роботодавці, які працевлаштовують молодих спеціалістів мали право на пільги. Сьогодні часто можна стикнутися з таким абсурдним фактом як пункт в оголошенні про працевлаштування: «потрібен досвід роботи». Виникає запитання: а де ж цей досвід взяти, якщо нікуди не беруть працювати? Необхідно вибудувати цілий механізм для того, щоб спростити процес працевлаштування молоді. Кожен студент вже з першого курсу повинен знати свого потенційного роботодавця, а роботодавець, в свою чергу, має отримати право контролювати та впливати на освітній процес. Навчальні заклади повинні бути стержнем економічного росту в країні, постачальниками висококласних спеціалістів», – наголосив Богдан Хруставчук.

За його словами, Кабінет міністрів України вже підготував закон про перше робоче місце і зараз стоїть питання в його ефективній реалізації та практичному втіленні.

«Практичне втілення цього закону передбачає розробку відповідної національної стратегії забезпечення першим робочим місцем кожного українського випускника. Глобальний антикризовий механізм повинен бути багатогранним: створення кредитних механізмів для студентів, страхування ризиків роботодавця, практика, стажування, міжнародні обміни, додаткове спеціалізоване навчання», – зазначив Богдан Хруставчук.

У своєму виступів в осередку студентів Львівського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту і Львівського технікуму залізничного транспорту кандидат привітав усіх присутніх з Днем знань та наголосив на важливості розвитку галузі залізничного транспорту.

«Хтось можливо думає, що на залізниці немає перспектив. Проте зверніть увагу на вклад Львівської залізниці у проведення чемпіонату «Євро-2012». За останні роки галузь залізничного транспорту стрімко розвинулася та стала на шлях прогресу. На період проведення матчів у Львові для забезпечення перевезення пасажирів  Львівська залізниця додатково включила 20 пасажирських вагонів. А в окремі доби магістраль перевозила понад 30 тисяч пасажирів! Залізниця, без перебільшення, сьогодні є локомотивом державної економіки», – переконаний Богдан Хруставчук.

Окрім цього, за сприяння Богдана Хруставчука з нагоди Дня знань багатодітним та малозабезпеченим сім’ям Франківського району було роздано канцтовари, зошити, подаровано підручники. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.